Studiu pregatire masina pentru iarna: cat timp si ce suma aloca soferii romani

Studiu pregatire masina pentru iarna: cat timp si ce suma aloca soferii romani

Studiu pregatire masina iarna. Iarna este anotimpul in care cu totii ne dorim parca mai mult ca niciodata sa beneficiem de confortul propriului automobil atunci cand suntem nevoiti sa plecam undeva.

Si nici nu este de mirare ca este asa, de ce si-ar dori cineva sa apeleze la mijloacele de transport in comun chiar in perioadele cele mai aglomerate din an?!

Lasand acest aspect la o parte, cu totii ar trebui sa constientizam ca iarna este un anotimp delicat pentru masinile noastre, care aduce la pachet o serie intreaga de provocari.

Tocmai din acest motiv ar trebui sa stim ce avem de facut pentru a ne pregati masina de iarna asa cum se cuvine!

Studiu pregatire masina pe timp de iarna. Cat timp si ce suma aloca soferii romani?

Studiu pregatire masina iarna
Studiu pregatire masina iarna

Un sondaj online realizat de cei de la MOL Romania la mijlocul lunii decembrie a aratat ca soferii din Romania isi folosesc masinile la fel de des iarna precum in restul anului.

Citeste si: Cum sa ai grija de masina in anotimpul rece. 5 sfaturi practice

Studiu pregatire masina iarna. La realizarea acestui studiu au participat peste 2.000 de soferi din intreaga tara.

Una dintre concluziile putin mai ingrijoratoare ale acestui studiu ne arata insa ca soferii romani nu aloca prea mult timp procesului de pregatire a masinii pentru iarna.

Mai exact, soferii aloca mai putin de patru ore pentru pregatirea masinii pentru sezonul rece. Mai mult decat atat, in peste 70% din cazuri, bugetul alocat pentru acest proces este de sub 500 de lei.

Acelasi studiu realizat de MOL Romania ne mai arata ca mai putin de jumatate dintre soferii care au participat la aceasta analiza apeleaza la service-uri profesioniste pentru a pregati masina asa cum se cuvine pentru sezonul de iarna.

Ce inseamna pregatirea masinii pentru iarna?

Parbriz inghetat pe timp de iarna
Parbriz inghetat pe timp de iarna

Studiu pregatire masina iarna. Daca vrem insa sa vorbim despre ceea ce inteleg soferii prin pregatirea masinii pentru sezonul rece, trebuie sa spunem ca 78% dintre cei care au participat la studiul MOL Romania au declarat ca inteleg utilizarea unui carburant special pentru sezonul de iarna.

Citeste si: Clasamentul celor mai bune anvelope de iarna in sezonul 2020/2021. Top 5 cauciucuri pentru anotimpul rece

De asemenea, peste 90% dintre respondenti s-au declarat convinsi de importanta utilizarii unor anvelope speciale de iarna.

Marea majoritate a soferilor au mai declarat ca la inceputul fiecarei ierni isi gasesc timp pentru a verifica nivelul de antigel si starea bateriei.

Unele lucruri sunt evidente pentru cei mai multi dintre soferi, in special pentru cei mai experimentati, insa sfatul nostru este sa acordati o atentie speciala pregatirii masinii pentru sezonul rece.

In cazul in care nu stiti foarte bine ce aveti de facut, cel mai bine este sa apelati la ajutorul oferit de specialistii din cadrul unui service auto autorizat.

VIDEOCLIPUL ZILEI