Un sofer a fost acuzat ca este drogat la volan desi acesta luase paracetamol

Un sofer a fost acuzat ca este drogat la volan desi acesta luase paracetamol

Unui sofer i s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta unor substante interzise, dar a demonstrat ca luase paracetamol

„In urma informatiei publicate pe site-ul IPJ Gorj, la data de 22 iulie, referitoare la un tanar de 25 de ani, din municipiul Targu-Jiu, care, in noaptea de 19/20 iulie, a iesit pozitiv in urma testarii cu aparatul Drugtest, facem precizarea ca analizele efectuate de INML Bucuresti nu au identificat substante psihoactive (droguri bazice), ci doar paracetamol si metaboliti. Efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, au precizat, miercuri, reprezentantii IPJ Gorj, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

In luna iulie, agentii rutieri care au intocmit dosar penal in cazul tanarului de 25 de ani sustineau ca acesta s-ar fi aflat sub influenta substantelor psihoactive.

„In noaptea de 19/20 iulie, politisti din cadrul Biroului Rutier – Politia Municipiului Targu-Jiu au identificat in trafic un tanar de 25 de ani, din municipiul Targu-Jiu, in timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Constantin Brancusi, din localitate, aflandu-se sub influenta substantelor psihoactive, fapt rezultat in urma testarii cu aparatul Drug Test. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, se arata in comunicatul IPJ Gorj, pe 22 iulie.

VIDEOCLIPUL ZILEI