Se intampla in Romania! Un barbat a fost prins in timp ce conducea un autobuz fara sa aiba permis!

Se intampla in Romania! Un barbat a fost prins in timp ce conducea un autobuz fara sa aiba permis!

Agentii de la Politia Rutiera au oprit in trafic un autobuz pentru un control de rutina. In urma verificarilor au constatat ca soferul nu are permis de conducere

Situatie de neimaginat la Braila. Un barbat de 50 de ani a fost oprit in trafic, in timp ce conducea un autobuz. In urma verificarilor, agentii au constatat ca soferul nu detinea categoria corespunzatoare vehicului din care face parte. 

Soferul autobuzului nu detinea permis pentru categoria respectiva 

Marti, 13 mai, politistii din cadrul Biroului Rutier Braila l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat, in varsta de 50 de ani, din Braila, in timp ce conducea un autobuz pe DN 22B, pe raza municipiului.

”Cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii au constatat ca braileanul conducea autobuzul fara a avea permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte respectivul vehicul”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtatorul de cuvant al IPJ Braila. Politistii au deschis un dosar penal in acest caz pentru conducere a unui vehicul fara a detine categoria corespunzatoare vehiculului din care face parte.

Citeste si: Cum poti sa inmatriculezi o masina fara certificatul fiscal

Conducerea unui vehicul fara permis de conducere

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

VIDEOCLIPUL ZILEI