Un sofer constantean a fost arestat pentru conducere sub influenta drogurilor

Un sofer constantean a fost arestat pentru conducere sub influenta drogurilor

Asa da! Un sofer a fost arestat pentru ca a condus sub influenta stupefiantelor.

 

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de arestare preventiva emis de Tribunalul Dambovita, pe numele unui barbat de 33 de ani, din judetul Constanta.

Acesta este cercetat pentru comiterea de infractiuni contra ordinii si linistii publice si pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 194/2011 privind combaterea operatiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cel in cauza a fost depus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Dambovita.

Ce spune legislatia din Romania

Art. 336.

1. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.

2. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana, aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.

3. Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) si alin. (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI