Simptome injector defect. Cum sa iti dai seama ca exista o problema?

Simptome injector defect. Cum sa iti dai seama ca exista o problema?

Simptome injector defect. Afla cum iti poti da seama ca exista o problema cu injectoarele masinii tale si care sunt primele semne pe care automobilul ti le arata. Ce trebuie sa stii pentru a evita anumite probleme.

Pentru ca sistemul de injectie este extrem de important pentru masina ta, nu ar fi rau sa stii si ce probleme poate cauza un injector defect.

Nu de alta, dar nu vrei sa intampini defectiuni si mai mari, care iti vor scoate mai multi bani din buzunar.

Ce este un injector si ce rol are la masina ta?

Injector
Injector

Simptome injector defect. Dupa cum era de asteptat, injectorul este un dispozitiv care are rolul de a pulveriza combustibil intr-un motor cu combustie interna.

Injectoarele sunt folosite pe motoarele diesel, pe benzina si pe cele cu gaz.

In cazul motoarelor pe benzina si gaz acestea sunt identice. Principiul de operare este identic si in cazul motoarelor diesel, insa acestea functioneaza la presiune mare.

Citeste si: Compresie motor diesel. Cum se masoara si in ce consta testul

Procesul de functionare al unui injector este destul de simplu. Un senzor de aer identifica ce cantitate intra in motor, trimite un semnal catre calculatorul motorului, care analizeaza si calculeaza presiunea si momentul in care trebuie pulverizat combustibilul in interiorul camerei de ardere, iar ciclul se incheie atunci cand semnalul este dat injectorului pentru a pulveriza combustibilul.

Injectorul a fost dezvoltat de Bosch in anul 1951, iar tehnologia a fost folosita pe modelul Goliath 700. Trei ani mai tarziu, a fost instalata si pe Mercedes-Benz 300 SL.

Initial, tehnologia era foarte scumpa, iar producatorii de automobile nu s-au ingramadit sa o adopte pe modelele lor.

Totusi, atunci cand criza petrolului a sosit, companiile au fost fortate sa isi echipeze masinile cu noua tehnologie si sa renunte la carburatoare. Drept urmare, toate masinile din ziua de astazi sunt echipate cu injectoare.

Simptome injector defect. Ce probleme pot aparea la o masina?

Simptome injector defect
Simptome injector defect

In primul rand, injectoarele se pot infunda, deoarece se acumuleaza reziduuri. Aceasta problema este intalnita mai des la motoarele diesel, mai ales cele care sunt conduse in oras, la viteze mici. Injectoarele pot acumula depuneri de calamina.

Citeste si: Cum se comporta o masina care are unul dintre injectoare defecte

Acest lucru duce si la blocarea injectorului, pentru ca duza prin care este pulverizat combustibilul se infunda.

Rugina care se acumuleaza pe acul injectorului poate cauza aceasta blocare, ceea ce inseamna ca debitul de combustibil nu mai poate fi controlat.

Arcurile injectoarelor isi pot pierde din elasticitate, iar presiuna la care acestea se deschid este mult mai mica.

In camera de ardere ajunge mai putin combustibil si la o presiune mai mica, iar acest lucru duce la un randament scazut al motorului.

Simptome injector defect. Fumul alb la ralanti anunta o defectiune la injectoare, la fel ca fumul negru atunci cand motorul este in sarcina, adica atunci cand apasati pedala de acceleratie mai puternic.

Injectoare defecte
Injectoare defecte

O masina care are probleme la injectoare porneste mai greu, iar plecarea de pe loc este mai greoaie, deoarece motorul nu mai are aceeasi putere. Motorul va porni mai greu mai ales atunci cand este iarna.

Fluctuatiile de presiune intra tot pe lista simptomelor unui injector defect, asa ca cel mai bine este sa mergi la un service autorizat, pentru diagnosticarea problemei.

Simptome injector defect. Atunci cand motorul nu are suficient combustibil apar si trepidatii, mai ales in cazul motoarelor cu turbina. De asemenea, cand apesi pedala de acceleratie motorul poate da rateuri si are pierderi de ptuere.

Fumul scos pe teava de esapament este urat mirositor, iar acest lucru inseamna ca exista scurgeri de carburant care pot fi cauzate de blocarea injectoarelor.

In acelasi timp, consumul de carburant poate creste, pentru ca un injector defect permite accesul unei cantitati mai mare de combustibil in motor.

VIDEOCLIPUL ZILEI