Simptome cardan defect. Care sunt cele mai intalnite?

Simptome cardan defect. Care sunt cele mai intalnite?

Simptome cardan defect. Afla ce reprezinta aceasta componenta a masinii tale si de ce ar trebui sa ii acorzi o mare atentie daca se defecteaza.

Componenta a trenului de rulare, cardanul este folosit pe diferite tipuri de masini, iar configuratia difera pentru vehiculele cu tractiune spate sau cu tractiune integrala.

De asemenea, o sa iti explicam si ce ar trebui sa faci pentru a putea preveni defectiunile care pot aparea la cardanul masinii.

Este nevoie sa faci acest lucru, pentru ca astfel vei evita si anumite cheltuieli care iti vor scoate bani multi din buzunar.

Ce este cardanul?

Cardan
Cardan

Ei bine, cardanul este acea componenta care transmite cuplul si rotatia motorului in miscare. De asemenea, cardanul mai poate conecta ambreiajul si cutia de viteze, atunci cand aceasta este asezata pe cadrul masinii.

Citeste si: Simptome injector defect. Cum sa iti dai seama ca exista o problema?

Pe o masina cu tractiune spate exista un cardan lung care conecteaza transmisia cu diferentialul. Pe modelele de masini cu tractiune integrala exista doua cardane, unul pe partea din fata si unul pe partea din spate. Fiecare sofer ar trebui sa stie ce simptome are un cardan defect.

Daca inca nu stiai, masinile cu tractiune fata folosesc planetarele, pentru a transmite forta motrica de la cutia de viteze la roti.

Simptome cardan defect

Simptome cardan defect
Simptome cardan defect

Simptome cardan defect. Un cardan defect devine o mare problema pentru masina ta, pentru ca o sa fie greu de controlat. Asadar, daca masina ta o sa prezinta una dintre aceste simptome, programeaza-ti o vizita la un service auto specializat, pentru ca acolo vei putea rezolva orice tip de problema.

In primul rand, fii foarte atent la vibratiile care vin de sub vehicul. Pot fi probleme cu rulmentii uzati, iar daca nu te duci la un service auto o sa apara defectiuni si la alte componente ale trenului de rulare.

Citeste si: Clapeta de acceleratie. Ce este si ce simptome are una defecta?

Simptome cardan defect. In cazul in care ai dificultati sa intorci masina, atunci exista o defectiune care te impiedica sa faci aceasta manevra. Mai mult ca sigur implica acel cardan despre care vorbim si asta inseamna ca lucrurile trebuie rezolvate rapid.

Simptome cardan defect
Cardan defect

Simptome cardan defect. Un scartait la viteze mici anunta o defectiune la cardan, iar de multe ori acest lucru se poate rezolva prin lubrifierea unei articulatii. Desigur, acest lucru se poate rezolva atat de usor doar in cazul in care articulatia nu arata semne de uzura.

Citeste si: Senzor MAP. Ce simptome are unul defect?

Daca atunci cand schimbi viteza apare si un zgomot, inseamna ca exista o defectiune. De multe ori, acest lucru este cauzat de o articulatie uzata. In cazul in care exista zgomote metalice puternice sub masina, nu mai sta si fugi la un service pentru ca este nevoie de o inlocuire a acestei componente.

Simptome cardan defect. Scurgeri ale lichidului de transmisie ca urmare a vibratiilor repetate anunta o defectiune majora. In acest caz, iti recomandam sa nu mai conduci masina si sa ceri ajutorul specialistilor de la un service auto.

Conform expertilor, un cardan poate rezista in jur de 100.000 de kilometri. Desigur, daca ai facut modificari la aceasta componenta, se maresc si sansele de a se uza mai repede. Pentru a preveni uzura, se recomanda ca articulatiile cardanice sa fie bine lubrifiate.

VIDEOCLIPUL ZILEI