Simptome bujii defecte. Cum iti afecteaza aceste piese functionarea motorului?

Simptome bujii defecte. Cum iti afecteaza aceste piese functionarea motorului?

Simptome bujii defecte. Daca inca nu stiai, bujiile defecte ale unei masini afecteaza si functionarea optima a motorului. Iata care sunt simptomele si ce trebuie sa stii. Cand este cazul sa schimbi un set de bujii ale masinii?

Mai mult, o sa iti explicam si cum sa testezi bujiile masinii pentru a te asigura ca totul functioneaza ca la carte si nu o sa ai probleme pe viitor. Ce trebuie sa stie orice sofer!

Ce rol au bujiile la masina?

Simptome bujii defecte. Inainte de toate, ar trebui sa stii la ce folosesc bujiile unei masini, pentru ca aceste componente sunt esentiale. Ar mai trebui sa stii ca bujiile sunt de doua feluri: cu scanteie, folosite pentru motoarele pe benzina si incandescente, folosite pentru motoarele diesel.

Citeste si: Pareri decarbonizare motor? Merita sa faci asa ceva?

Ei bine, bujiile au rolul de a asigura aprinderea benzinei la fiecare ciclu al pistonului. La motoarele diesel, bujiile incandescente aprind combustibilul o singura data, in momentul in care pornim masina.

Bujiile nu or sa tina o viata, asa ca necesita inlocuire la o anumita perioada de timp. Desigur, atunci cand vorbim despre bujii defecte, vorbim si de imposibilitatea de a mai porni motorul masinii. Tocmai de aceea este necesar sa stii care sunt acele simptome ale unor bujii defecte.

Simptome bujii defecte. Cum afecteaza bujiile defecte functionarea motorului?

Simptome bujii defecte. In primul rand, daca vorbim despre bujii defecte, vorbim si despre o functionare incorecta a motorului. O masina cu probleme la sistemul de aprindere, nu va functiona in mod corect si de multe ori nu va porni. Totodata, cresc si emisiile de noxe.

Mai mult, pornirea greoaie a motorului este iarasi un semn ca bujiile necesita o schimbare. Daca bujiile nu functioneaza corect acestea nu vor da scanteie in cazul motoarelor pe benzina sau camera de combustie nu va atinge temperatura potrivita pentru ca si combustibilul sa se aprinda.

Strans legata de aceasta problema este si cresterea consumului de combustibil. Asadar, este indicat sa schimbati bujiile pentru a evita anumite neplaceri si pentru a evita sa bagati mana in buzunar adanc atunci cand faceti plinul la pompa.

Bineinteles, si puterea de acceleratie a masinii va fi afectata. De multe ori, problema accelerarii lente este atribuita unei bujii defecte asa ca luati aminte in cazul in care se intampla acest lucru si la masina voastra.

Simptome bujii defecte. Un motor diesel poate sa dea rateuri daca bujiile incandescente nu functioneaza la parametri optimi. Camera de combustie ar trebui sa atinga o temperatura de 232 grade Celsius pentru ca aprinderea sa se poata face, asa ca atunci cand vorbim despre bujii incandescente defecte, aducem in discutii si rateurile motorului.

Si mersul la relanti o sa iti arate ca exista probleme cu bujiile tale. Cand acestea sunt uzate sau au depuneri de carbon pentru ca au fost folosite o perioada indelungata, motorul va produce un fum alb pentru cateva minute.

VIDEOCLIPUL ZILEI