Schimbari majore! Inmatricularea masinilor se va poate face printr-un singur document!

Schimbari majore! Inmatricularea masinilor se va poate face printr-un singur document!

Pandemia de coronavirus se pare ca aduce in sfarsit lucruri bune, pentru ca procedura de inmatriculare se schimba semnificativ. Nu va mai fi nevoie se asteptam atat de mult, iar inmatricularea se va putea face printr-un singur document.

Singurul lucru bun adus de pandemia de coronavirus este legat de inmatricularea automobilelor. Autotritatile vor simplifica semnificativ aceasta operatiune, asa ca vom putea folosi un simplu document.

Anuntul lui Marcel Vela: Inmatricularea se va face printr-un simplu document

Romania intra in sfarsit in era digitala, pentru ca operatiunea de inmatriculare a masinilor se va realiza in viitor in proportie de 80-90% electronic.

Citeste si: Greseala pe care o poti fac toti soferii in trafic si care poate aduce o amenda de 2.900 de lei

Vestea buna este mai ales pentru dealerii de autoturisme, de autovehicule din Romania, inclusiv producatorii care vor avea posibilitatea de a inmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un singur document, un mandat pe care cumparatorul il va incheia direct cu vanzatorul.

Conform directorului DRPCIV, Florin Catana, aceasta operatiune este un beneficiu clar la adresa cetatenilor, pentru ca nu va mai fi nevoie sa ne deplasam la sediul serviciului public pentru inmatricularea autoturismelor.

Mai mult, Catana a adaugat ca se va dezvolta un program informatic, ce va fi pus la dispozitia societatilor comerciale din domeniu si care va veni in sprijinul acestora. Avantajul? Operatiunea de inmatriculare se va realiza in proportie de 80-90% electronic.

Ce documente vor fi eliminate la inmatriculare?

Dupa cum era de asteptat, se vor elimina o serie de documente care momentan sunt cerute pentru diferite operatiuni, cum ar fi fisa e inmatriculare, dar si crearea permiselor pentru furnizarea unor servicii exclusiv online, precum pastrarea numarului de inmatriculare.

Nu va mai fi nevoie sa ne deplasam la serviciile publice comunitare, asa ca vom putea accesa din fata calculatorului tot ce avem nevoie.

„Oferirea posibilitatii unei societati comerciale, care vinde autoturisme noi, de a face operatiunea de inmatriculare pentru cetatean nu este decat un beneficiu clar la adresa acestuia, nemaifiind nevoie pentru el sa vina la sediul serviciului public pentru inmatricularea vehiculului. Inclusiv pe aceasta zona, se dezvolta un program informatic care va fi pus la dispozitia societatilor comerciale din domeniu, venind in sprijinul acestora, astfel incat intr-o perioada viitoare, nu foarte indepartata, transmiterea documentelor si operaţiunea efectiva a inmatricularii sa fie realizata in proportie de 80-90% electronic”, a declarat seful Direcţiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

„Voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care inmatricularea vehiculelor sa poata sa fie facuta intr-un mod mai eficient mai simplu, astfel incat cetatenii sa nu mai fie pusi in situatia in care pierd timpul, stau la cozi in zone aglomerate, mai ales in aceasta perioada delicata din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toti dealerii de autoturisme, de autovehicule din Romania, inclusiv producatorii, cei trei mari producatori – Dacia, Renault si Ford – vor avea posibilitatea sa inmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumparatorul il încheie cu vanzatorul”, a anuntat Marcel Vela, la sediul MAI.

VIDEOCLIPUL ZILEI