Salonul Auto de la Munchen: BMW, Volkswagen si Daimler si-au confirmat prezenta

Salonul Auto de la Munchen: BMW, Volkswagen si Daimler si-au confirmat prezenta

Salonul Auto de la Munchen. Salonul Auto de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante evenimente auto ale anului si cel mai mare salon auto din Germania, se muta in acest an la Munchen.

In luna martie a anului trecut, oficialii germani ai Asociatiei Industriei Auto din Germania (VDA) anuntau ca au luat decizia de a muta evenimentul la Munchen incepand cu anul 2021.

Pentru drepturile de organizare ale evenimentului s-au mai luptat si alte doua orase mari din Germania, si anume Berlin si Hamburg.

Cand va avea loc Salonul Auto de la Munchen in 2021?

Aceasta decizie a oficialilor germani a venit in urma scaderii popularitatii acestor evenimente auto, in ultima perioada tot mai multi constructori auto preferand sa isi organizeze propriile evenimente de lansare pentru modelele noi.

Citeste si: Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand, dar in acelasi timp sa vizitezi si principalele atractii

Cu o traditie de 70 de ani in spate, Salonul Auto de la Frankfurt este o victima a acestui trend.

Contractul dintre VDA si municipalitatea din Frankfurt a expirat anul trecut, motiv pentru care s-a luat decizia de a muta acest eveniment intr-un alt oras.

Salonul Auto de la Munchen. Potrivit informatiilor de la acest moment, evenimentul va fi organizat in aceasta toamna, in perioada 7 – 21 septembrie.

Oficialii evenimentului sustin ca s-au gandit deja la mai multe modificari care sa atraga din nou publicul pasionat de domeniul auto.

Contextul actual este insa unul destul de dificil, criza provocata de pandemia de coronavirus fiind destul de accentuata inca in Germania.

In aceste conditii, organizatorii vorbesc despre un eveniment hibrid, care va combina evenimentele online cu cele fizice.

In plus, oficialii evenimentului considera ca formatul digital va fi mai atragator atat pentru constructorii de pe scena auto internationala, cat si pentru vizitatori.

Producatorii auto si-au anuntat deja prezenta

Salonul Auto de la Munchen. Desi mai sunt mai bine de sapte luni pana la eveniment, la noul Salon Auto de la Munchen si-au anuntat deja prezenta mai multi producatori auto de renume.

Pe aceasta lista a celor care au raspuns deja afirmativ invitatiei inaintate de organizatori se regasesc nume precum BMW, Volkswagen, Daimler, Hyundai, Nio sau Polestar.

Organizatorii promit o serie de teste reale si mai multe demonstratii, toate acestea urmand sa aiba loc chiar pe strazile din zona centrala a orasului Munchen.

De asemenea, Salonul va avea sectiuni distincte pentru mobilitate electrica, in aceasta categorie intrand atat bicicletele sau scuterele electrice.

Evenimentul de la Munchen nu va fi organizat numai in acest an, ci si in 2023.

De asemenea, VDA a mai anuntat ca exista optiunea de prelungire a acordului cu municipalitatea din Munchen, ceea ce inseamna ca exista sanse ca Salonul Auto din anul 2025 sa fie organizat in aceeasi locatie.

VIDEOCLIPUL ZILEI