Cati bani poti face din ridesharing. Ce salariu are un sofer Uber din Bucuresti

Cati bani poti face din ridesharing. Ce salariu are un sofer Uber din Bucuresti

In ultimii ani, serviciile de ridesharing, precum Uber, Bolt, Clever Go, Yango sau Taxify, au atras tot mai multi clienti, dar si soferi. Iata care sunt beneficiile acestui loc de munca, dar si cati poti castiga din ridesharing.

Se spune ca este un job bine platit, fara sefi si batai de cap, insa programul de lucru felxibil este beneficiul major care ii atrage pe cei mai multi. Nu trebuie sa ai propria masina pentru a face ridesharing, deoarece poti inchiria una.

Cei mai multi folosesc „masini pe benzina cu instalatie GPL, modele germane, cu o vechime de 5-6 ani”.

Cat castiga un sofer Uber

Un conducator auto care face ridesharing full-time poate castiga destul de bine.

Spre exemplu, un sofer Uber care parcurge 8.000-9.000 km/luna, cu drumuri chiar si in afara orasului, nu doar in Bucuresti, are un profit de 5.000-6.000 de lei. Soferul Uber „X” conduce 8-9 ore pe zi, uneori si in weekend si parcurge cel putin 300 km/zi, iar la final de saptamana aduna 2.000 km parcursi, potrivit wall-street.ro

Totodata, daca ai norocul sa primesti o cursa in afara Bucurestiului poti face foarte multi bani intr-o singura zi. O cursa Bucuresti – Constanta cu Uber poate costa si 850 de lei, sustine soferul Uber.

Exista insa si cateva nemultumiri ale soferilor, printre care si tarifele dinamice sau faptul ca aplicatiile mobile nu merg inttodeauna perfect. 

Noi reglementari pentru serviciile de ridesharing

La 1 februarie au intrat in vigoare noile reglementari vizeaza serviciile ”ridesharing” . Astfel, soferii care lucreaza cu aplicatiile de „ridesharing” trebuie sa obtina mai multe avize si certificate pentru a-si putea continua activitatea, altfel risca amenzi usturatoare.

Soferii trebuie sa aiba avizul tehnic de la Ministerul Comunicatiilor, atestat de sofer de la Autoritatea Rutiera, iar pe langa acestea, mai au nevoie de cel putin 2 ani de experienta la volan si trebuie sa aiba peste 21 de ani.

Pentru serviciile digitale de ridesharing masinile acceptate pot avea o vechime de pana la 15 ani. De asemenea, este acceptata si achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fara a fi verificata metrologic – ceea ce nu este valabil pentru taxiuri.

VIDEOCLIPUL ZILEI