Bentley produce din nou modelul Blower dupa 90 de ani! De aceasta data in serie si mai limitata!

Bentley produce din nou modelul Blower dupa 90 de ani! De aceasta data in serie si mai limitata!

Bentley pregateste o noua editie speciala limitata aniversara: Blower 4½ din 1929!

Se pare ca ce e cu adevarat vechi este, in acelasi timp, si nou pentru cei de la Bentley, producatorul britanic anuntand ca va produce din nou un model din 1929: Blower cu motor de 4½ litri.

Ceea ce ar trebui, insa, sa intereseze pe adevaratii colectionari este masina va fi produsa in serie limitata, doar 12 exemplare, si ca Bentley primeste deja comenzi de la cei indragostiti de acest model.

„Cele patru modele Team Blowers care mai exista pe piata sunt cele mai valoroase masini produse vreodata de Bentley si stim ca exista o cerere serioasa pentru versiuni originale refacute care pot fi folosite si iubite fara riscurile cu care vin acestea”, a declarat presedintele si directorul executiv al marcii, Adrian Hallmark, in cadrul unei intalniri speciale cu presa.

Motorul de 4½ litri de pe Blower are patru cilindri si o superturbina de tipul Roots, astfel ca poate ajunge, pe versiunile de viteza, la 240 de cai putere. Nu acelasi lucru se poate spune si despre echiparea variantelor standard, acelasi motor atingand doar 130 de cai.

Un lucru la fel de important, insa, este ca Bentley a construit doar 55 de unitati, si doar cinci dintre ele au fost versiuni speciale de curse.

Pentru a produce noile masini, specialistii de la Bentley vor folosi un amestec de tehnologii de cea mai noua generatie si indemanare, aceasta avand legaturi adanci cu trecutul producatorului auto.

Mai exact, inginerii companiei vor demonta complet un Blower clasic si vor folosi un scaner 3D pentru fiecare componenta. Nu vor lipsi nici cateva dintre matritele si piesele de prindere originale, iar toate componentele vor fi prelucrate de mana cu aproximativ aceleasi scule din anii ’20.

Mai putin placut este ca cei 12 clienti care se inscriu primii pe lista de asteptare vor fi nevoiti sa dea dovada de ceva rabdare, de vreme ce Bentley va avea nevoie de aproximativ doi ani pentru a termina toate masinile.

Sa nu uitam ca Bentley sarbatoreste nu mai putin de 100 de ani in industrie in 2019. De aceea, pe langa multe versiuni speciale, cele mai multe in serie extrem de limitata, producatorul britanic a lansat, tocmai pentru a marca evenimentul, si „pachetul” Continental GT Convertible Number 1 Edition.

Toate aceste vehicule, de asemenea limitate la un numar de 100, vor include, ca amintire, o bucata dintr-unul dintre pistoanele produse pentru modelul din 1929 No 1 Bentley Blower, element cu care va veti intalni, ca finisaj, deasupra cadranului imens de pe bord. Se pare ca inginerii de la Bentley au adunat bucati de piston atunci cand au incercat sa restaureze un model original.

VIDEOCLIPUL ZILEI