Taxa auto se restituie cu dobanda. Cine va beneficia

Taxa auto se restituie cu dobanda. Cine va beneficia

Avem o veste buna pentru romanii carora le-au fost restituite cu intarziere taxele auto! Acestia pot obtine sumele respective dar si dobanda, conform legislatiei in vigoare.

Romanii pot obtine si dobanda daca banii pe taxa auto le-au fost restituiti cu intarziere! Ministerul Finantelor Publice a anuntat o masura prin care va remedia situatia cat mai repede, pentru ca nu toti soferii au primit dobanzile aferente.

Dupa cum bine stiti, Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca va aloca 135 milioane de lei pentru plata taxei, in proiectul rectificarii bugetare. Si totusi, nu este o veste extrem de buna, deoarece rectificarea bugetara a „scazut” 129 milioane de lei de la bugetul Ministerului Transporturilor. Asta inseamna ca banii nu vor mai fi folositi la construirea de autostrazi.

Ce trebuie sa stiti este ca daca nu v-ati primit banii pe taxa auto, fiecare zi de intarziere atrage un cuantum de 0.02% din suma care trebuie restituita. Termenul limita pentru inapoierea banilor a fost 30 iunie 2019.

Cu toate ca taxa auto se inapoia pe baza unei solicitari scrise, se pare ca dobanda se va acorda din oficiu, si nu va fi nevoie ca cetatenii sa depuna alte acte. Banii vor fi virati in contul bancar pe care proprietarii autoturismelor l-au utilizat pentru a plati initial taxele auto.

Dupa cum bine stiti, romanii au putut solicita pana pe 31 august 2018 inapoierea sumelor platite pe taxa auto. Printr-un decret al Presedintelui Klaus Iohannis, taxa a fost eliminata in ianuarie 2017, dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene le-a declarat ilegale.

VIDEOCLIPUL ZILEI