Renault 5 Prototype semnaleaza intoarcerea unei legende

Renault 5 Prototype semnaleaza intoarcerea unei legende

Renault 5 Prototype este ultima creatie a companiei franceze si semnaleaza intoarcerea unei legende. Vorbim despre modelul R5, desigur, o piesa de istorie din cadrul companiei.

Modelul care a marcat copilaria multora se intoarce pe piata, insa de data aceasta vorbim despre un vehicul 100% electric. Totusi, ramane de vazut cum va arata versiunea de productie, pentru ca de multe ori designul este „normalizat”.

Renault 5 Prototype – design inspirat de legendarul R5

Renault 5 EV Prototype
Renault 5 EV Prototype

Dupa ce am vazut Dacia Bigster, trebuie sa recunoastem ca Renault 5 Prototype este o surpriza extrem de placuta a producatorului francez. Designul retro se potriveste extrem de bine cu micul hatchback, iar dunga rosie ne aminteste de celebrul Renault 5 GT Turbo.

Citeste si: Cat costa sa intretii un Renault Zoe. Motorasul de la stergatoare costa peste 2.000 de euro!

Vorbim despre o interpretare moderna a modelului Renault 5, insa adaptata pentru vremurile ce urmeaza.

Drept urmare, admisia de aer din capota a fost inlocuita cu trapa de incarcare, blocurile optice au rolul de deflectoare aerodinamice, in timp ce proiectoarele de ceata s-au transformat in lumini de zi.

Pretul acestui model ce o sa aiba la baza Renault 5 Prototype o sa fie principalul avantaj, iar CEO-ul Luca di Meo spune ca va fi scazut, asa ca noul Renault 5 isi va gasi clienti destul de repede.

Sunt zvonuri ca producatorul francez va prezenta si o noua versiune a lui Renault 4, insa detaliile sunt limitate pentru moment.

Alpine va oferi doar modele 100% electrice

Strategia Alpine - modele 100% electrice
Strategia Alpine – modele 100% electrice

Pe langa Renault 5 Prototype, compania franceza a oferit detalii legate de viitorul brandului Alpine. Daca inca nu stiai, Alpine ofera modelul sportiv A110, insa nu putem spune ca vanzarile au fost pe placul oficialilor.

Tocmai de aceea, planurile francezilor se schimba, iar focusul acestora se indreapta catre modelele sportive 100% electrice. Acestea vor fi dezvoltate cu ajutorul britanicilor de la Lotus.

Mai mult decat atat, Alpine va reuni brandurile Renault Sport Cars si Renault Sport Racing. Daca inca nu stiai, echipa de Formula 1 isi va schimba si ea numele in Alpine F1. Francezii isi propun ca Alpine sa ajunga profitabila pana in anul 2025.

Compania a anuntat deja ca strategia include un hatchback de oras, un crossover compact, dar si un model sport.

Toate 100% electrice! Cu ajutorul celor de la Lotus, coupe-ul sportiv va inlocui modelul A110, asa ca daca luai in considerare cumpararea unuia, ar trebui sa te grabesti. Noi o sa asteptam versiunea de productie a lui Renault 5 Prototype.

Dupa cum se poate vedea si in fotografia aratata de francezi, vom avea o masina electrica de oras cu dimensiuni mici, un crossover pentru familie si o masina sport pentru weekend. Bineinteles, cea din urma va fi succesorul modelului A110.

VIDEOCLIPUL ZILEI