Propunerea MAI  pentru aglomeratia din Bucuresti: mai multe strazi cu sens unic. Firea, umilita in declaratii de Ministrul de Interne

Propunerea MAI pentru aglomeratia din Bucuresti: mai multe strazi cu sens unic. Firea, umilita in declaratii de Ministrul de Interne

In timp ce oficialii din Primaria Capitalei stau cu mainile in san, MAI a venit cu o propunere pentru decongestionarea traficului din Bucuresti.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a propus realizarea unor sensuri unice in zonele aglomerate din Bucuresti, pentru decongestionarea traficului. El a afirmat ca o asemenea decizie nu poate fi luata de MAI, pentru ca tot ce tine de fluxul de circulatie din Bucuresti este atributul Primariei Generale. 

„Tot ce inseamna flux de circulatie acum, intersectii, semafoare, indicatoare, toate acestea sunt atributul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, nu al Ministerului de Interne. Noi intervenim cu Politia Rutiera doar pentru a dirija circulatia”, a afirmat Vela.

El a spus ca pentru evitarea aglomeratiilor in trafic propune realizarea de sensuri unice, in acele zone in care exista strazi paralele.

„Este nevoie de strazi cu sens unic pentru a nu se crea acele conflicte in intersectii care se aglomereaza si care pe strazi scurte, la randul lor, creeaza in lant alte aglomerari in circulatia rutiera, in special dimineata cand vine lumea spre serviciu sau spre scoli si dupa-amiaza.

Pentru a elimina aceste puncte de conflict rutier, cred ca avem atata intelepciune sa ne uitam pe o harta, sa facem o analiza cu drone, cu ce doriti, o cercetare din aer, cu zonele aglomerate”, a explicat Vela.

Ministrul Afacerilor Interne si-a incheiat alocutiunea cu o intepatura la adresa factorilor de decizie din cadrul Primariei Capitalei, incepand cu primarul General Gabriela Firea, pana la consilierii sai din Unitatea Teritorial Administrativa. „Nu e greu sa ne dam seama ca in Bucuresti traficul este infernal din cauza unora care nu gandesc”, a mai spus Vela.

VIDEOCLIPUL ZILEI