Sarbatoare la Mercedes-Benz: productia globala a atins borna de 50 milioane de unitati

Sarbatoare la Mercedes-Benz: productia globala a atins borna de 50 milioane de unitati

Productia globala a Mercedes-Benz a atins pragul celor 50 de milioane de exemplare, toate acestea fiind asamblate pe parcursul a aproape 75 de ani de activitate.

Mercedes-Benz este de departe unul dintre cei mai importanti producatori de pe scena auto globala, impresionand de-a lungul anilor prin modelele si prin inovatiile sale.

Constructorul german are acum insa un motiv in plus de sarbatoare, atingand o borna importanta in istoria sa.

Productia globala Mercedes-Benz atinge 50 de milioane de unitati

Productia globala Mercedes-Benz
Productia globala Mercedes-Benz

Productia globala a Mercedes-Benz. Mai exact, oficialii constructorului german au anuntat ca productia globala a Mercedes-Benz a ajuns la borna de 50 de milioane de unitati, o cifra impresionanta fara nici cea mai mica discutie.

Citeste si: Pret Mercedes-Benz EQA. Noul SUV electric poate fi cumparat in Romania

Aceste 50 de milioane de masini au fost construite in cei 75 de ani de activitate ai producatorului german. Important de mentionat, in aceasta cifra sunt incluse si modelele Smart!

Probabil ca va intrebati care a fost exemplarul cu numarul 50.000.000 acum! Ei bine, a fost un model Mercedes-Maybach Clasa S, construit in cadrul uzinei de la Sindelfingen, cea mai moderna fabrica a constructorului german.

Productia globala a Mercedes-Benz. Si nu este vorba chiar despre orice model, ci despre primul exemplar Mercedes-Maybach Clasa S care paraseste liniile de asamblare ale uzinei Factory 56, asa cum a fost botezata aceasta fabrica.

Aceasta cifra aniversara vine la putin timp dupa ce constructorul german a devenit in mod oficial cel mai mare constructor auto din lume in segmentul premium.

Cei de la Mercedes-Benz au comercializat in anul 2020 un numar de 2.16 milioane de unitati, ceea ce nu este deloc putin.

Cat de mult au scazut vanzarile Mercedes-Benz in 2020

Productie Mercedes-Benz EQC
Productie Mercedes-Benz EQC

Productia globala a Mercedes-Benz. Mai ales in conditiile in care anul 2020 s-a dovedit a fi un an critic pentru intreaga piata auto europeana si chiar globala, criza provocata de pandemia de coronavirus afectand serios cifrele de vanzari ale producatorilor auto din toate colturile lumii.

Citeste si: Cat costa un Mercedes-AMG GT avariat si ce defecte are?

Mercedes-Benz a vandut in 2020 cu 135.000 de unitati in plus in comparatie cu BMW. Vanzarile celor de la Mercedes-Benz au scazut cu nu mai putin de 16.4% in Europa, respectiv cu 13% in Statele Unite ale Americii.

Singura crestere pentru Mercedes a fost inregistrata pe piata auto din China, acolo unde vanzarile au crescut cu 11.7%.

Productia globala a Mercedes-Benz. Mercedes-Benz se regaseste la aceasta ora in plin proces de tranzitie catre mobilitatea electrica, mai multe uzine ale sale urmand sa faca pasul catre asamblarea mai multor modele echipate cu o astfel de propulsie.

Pana la finalul anului 2022, nu mai putin de sase fabrici ale celor de la Mercedes-Benz vor incepe sa produca modele electrice din gama EQ.

Sedanul electric EQS, unul dintre cele mai asteptate modele de catre clientii din acest segment, va fi asamblat chiar in uzina Factory 56 despre care vorbeam in randurile anterioare.

VIDEOCLIPUL ZILEI