Procura notariala auto - acte necesare si ce trebuie sa includa

Procura notariala auto – acte necesare si ce trebuie sa includa

Procura notariala auto poate fi necesara in multe cazuri in care proprietarul unei masini doreste sa imputerniceasca o alta persoana pentru a efectua diverse servicii.

Ei bine, nu ai de ce sa te sperii atunci cand auzi de aceasta procura auto, nu este deloc atat de complicat cum s-ar putea sa iti para la inceput.

In randurile urmatoare iti vom spune care sunt actele de care ai nevoie pentru a realiza o astfel de procura si, si mai important, ce trebuie sa scrie in aceasta pentru ca documentul sa fie valabil si sa te poti folosi de el.

Nu vrem sa o lungim, asa ca trecem direct la treaba si iti explicam ce ai de facut!

Ce trebuie sa includa procura notariala auto

In primul si primul rand trebuie sa intelegem ce este aceea o procura notariala auto si care este rolul ei.

Prin intermediul unei procuri auto, mandantul (proprietarul masinii in acest caz) poate imputernici o alta persoana (numita mandatar) sa il reprezinte in mai multe situatii.

Citeste si: Inmatriculare auto 2021. Acte necesare si cum trebuie sa arate dosarul complet

Astfel, in baza acestei procuri auto, imputernicitul (mandatarul) il reprezinta pe proprietarul masinii (mandantul) in fata organelor de asigurare, in fata organelor de politie sau in alte situatii.

Procura notariala auto se poate dovedi extrem de utila in foarte multe cazuri, de aici si interesul foarte mare pe acest subiect din partea soferilor.

Spre exemplu, imputernicitul poate efectua reparatii la masina, poate inainta cereri sau poate da declaratii acolo unde este nevoie in fata organelor legii.

Practic, cel imputernicit poate efectua toate formalitatile legale necesare atunci cand e nevoie. In limitele mandatului de care dispune, cel imputernicit poate semna in numele mandantului acolo unde este necesar.

Acte necesare pentru acest document

Daca ne-am lamurit la ce este buna o astfel de procura notariala auto, haideti sa vedem si care sunt actele de care veti avea nevoie atunci cand va trebui sa faceti un astfel de document.

Citeste si: Radiere auto 2021. Ce acte sunt necesare si cum procedezi

In primul si primul rand, va va trebui actul de identitate al proprietarului masinii. Apoi, o copie de pe cartea de identitate a persoanei imputernicite.

Dupa aceea, veti avea nevoie si de talonul si cartea de identitate a masinii. Nu in ultimul rand, veti avea nevoie si de factura sau contractul de vanzare – cumparare al masinii.

In cazul in care vorbim despre persoane juridice, va fi nevoie de actul constitutiv si de o hotarare a AGA.

Procura notariala auto trebuie sa contina numele complet al proprietarului masinii, datele personale si domiciliul acestuia. De asemenea, aceleasi date sunt necesare si in cazul celui imputernicit.

Apoi, se trec datele masinii, marca, numarul de identificare, de omologare, de inmatriculare, anul de fabricatie, culoarea masinii si orice alte date importante pentru recunoasterea masinii.

VIDEOCLIPUL ZILEI