Porsche nu va deschide o fabrica in China. Care este motivul?

Porsche nu va deschide o fabrica in China. Care este motivul?

Fabrica Porsche in China. Porsche anunta ca nu isi doreste sa deschida deocamdata o uzina in China, mutarea productiei neavand niciun sens la acest moment.

Piata auto din China este la aceasta ora cea mai mare piata auto din intreaga lume si singura piata auto care si-a revenit complet in urma crizei provocate de pandemia de coronavirus, criza care afecteaza inca cifrele de vanzari din aceasta industrie in cel mai serios mod posibil.

Chiar daca piata chineza este o piata extrem de importanta pentru Porsche, poate chiar cea mai importanta piata, constructorul german a anuntat ca nu va construi o fabrica acolo.

Care sunt motivele pentru care Porsche nu vrea o fabrica in China?

Fabrica Porsche
Fabrica Porsche

Aceasta decizie a celor de la Porsche vine chiar in conditiile in care compania recunoaste ca cererea din China este atat de ridicata incat exista dificultati in a ii face fata.

Citeste si: 2021 Porsche 911 (992) GT3: dotari de top si peste 500 cp sub capota

In fata acestei decizii au mai stat si alti producatori importanti din Europa, BMW, Mercedes-Benz sau Audi hotarand in cele din urma sa isi deschida uzine pe teritoriul Chinei pentru a putea face fata cererii din ce in ce mai crescute de acolo.

Ei bine, nu acelasi lucru se va intampla si in cazul celor de la Porsche, producatorul german dorindu-si in continuare sa produca modelele sale pe plan european.

Fabrica Porsche in China. Motivul din spatele unei asemenea decizii are legatura si cu perceptia lumii asupra a ceea ce inseamna “Made in Germany”. Cu totii stim, sau cel putin avem impresia, ca orice este facut in Germania este de calitate.

La polul opus, stim si catre ce ne duce cu gandul atunci cand citim o eticheta pe care apare inscriptionat “Made in China”.

Aceasta idee a fost exprimata chiar de catre Oliver Blume, seful executiv al constructorului german, care a explicat pentru Financial Times ca “este un argument pentru calitate si pentru aspectul premium sa producem in continuare pentru China in Europa”.

Cererea de pe piata din China, in continua crestere

Fabrica Porsche in China
Fabrica Porsche in China

Fabrica Porsche in China. Chiar daca acum a fost luata aceasta decizie, Blume recunoaste ca lucrurile ar putea sta diferit in viitor, in cazul in care cererea de pe piata chineza ar creste.

Citeste si: Porsche lanseaza noua versiune de top Panamera Turbo S E-Hybrid

Porsche a vandut aproape 90.000 de masini in China in anul 2020, in conditiile in care cifra de vanzari totala a fost de 272.000 de unitati.

Cifrele de vanzari din China au fost mai mari in comparatie cu cele din Europa sau de peste Ocean.

In conditiile in care nici acum nu le este foarte usor celor de la Porsche sa faca fata cererii ridicate din China, nu ar fi exclus ca aceasta decizie sa fie considerata in anii urmatori. Totul depinde insa de cum vor evolua lucrurile pe piata auto chineza!

VIDEOCLIPUL ZILEI