Porsche Boxster 25 este un tribut adus modelului original, din anul 1996

Porsche Boxster 25 este un tribut adus modelului original, din anul 1996

Porsche Boxster 25, este ultima creatie a producatorului german, un tribut adus modelului original, care a debutat in anul 1996. Totusi, nu multi vor avea acces la aceasta editie limitata, pentru ca doar 1.250 de unitati vor fi construite.

Mai mult decat atat, pretul este destul de piperat, iar pentru aceasta suma ai acces la alte modele mult mai performante. Bineinteles, nu vei avea o editie speciala, dar asta nu inseamna ca nu te poti distra!

Cand a debutat primul concept Porsche Boxster

1993 Porsche Boxster Concept
1993 Porsche Boxster Concept

Porsche Boxster 25. Daca inca nu stiai, iti spunem ca primul concept Porsche Boxster si-a facut debutul in anul 1993 la Salonul Auto de la Detroit.

Roadsterul cu doua locuri era inspirat de modele legendare ale producatorului german, precum Porsche 550 Spyder say 718 RSK.

Citeste si: Porsche a dat publicitatii mai multe imagini cu modele de masini care n-au mai iesit niciodata de pe linia de productie.

Totusi, conceptul Porsche Boxster era original si nu a primit un design retro. Mai mult, Boxster a dat nastere si unei noi linii de design, atunci cand viitorul companiei nu era chiar atat de roz si se afla sub un mare semn de intrebare.

Este de inteles acum ca modelul special marcheaza un punct cheie din istoria marcii.

In cazul in care nu stiai, la sfarsitul anilor 1980, lucrurile nu mergeau chiar atat de bine la Porsche, iar modelele mai ieftine si mai performante puneau in dificultate inginerii germani. Se lua in considerare chiar vanzarea Porsche unei alte companii.

Din fericire, modelul Boxster care a fost prezentat in anul 1996 a schimbat totul pentru compania germana. Pretul modelului era sub cifra de 40.000 de dolari, asa ca a atras multi clienti.

Boxster a fost modelul care a salvat brandul german de la faliment! Asadar, bine ai venit Porsche Boxster 25!

Porsche Boxster 25. Un tribut adus modelului original

2021 Porsche Boxster 25
2021 Porsche Boxster 25

Dupa cum ati vazut, Porsche Boxster a fost un model care a schimbat istoria brandului nemtesc, asa ca este de inteles ca producatorul a vrut sa marcheze cum trebuie cea de-a 25-a aniversare a roadsterului.

Porsche Boxster 25 vine cu in design inspirat de primul concept, asa ca vorbim despre accente in culoarea cuprului, o culoare gri metalizata, dar si o rama neagra pentru parbriz sau un capac de aluminiu pentru rezervor. Bineinteles, vorbim si despre o sigla Boxster 25 pe partea din spate.

La interior, gasim piele de culoare rosie si un acoperis textil care vine cu sigla Boxster 25. Pasagerul din dreapta are si el o sigla Boxster 25 pe bord. Si cum vor fi construite doar 1.250 de unitati, putem spune ca acest model va fi destul de rar.

Mai interesant este faptul ca Porsche Boxster 25 are la baza modelul Boxster 4.0 GTS, ceea ce inseamna ca este propulsat de un motor de 4.0 litri cu sase cilindri, ce dezvolta 400 cp.

Desigur, motorul este conectat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau o o cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj.

Preturile din Romania pentru Porsche Boxster 25 incep de la 99.468 de euro cu TVA inclus.

Asadar, daca vreti sa comandati un astfel de model, trebuie sa stiti ca va ajunge la reteaua de dealeri la sfarsitul lunii martie 2021.

VIDEOCLIPUL ZILEI