Patru copii au spart 18 masini intr-o singura saptamana, la Focsani

Patru copii au spart 18 masini intr-o singura saptamana, la Focsani

Tot mai dese sunt cazurile in care minorii recurg la furturi din masini la noi in tara. Cel mai recent astfel de caz a fost inregistrat la Focsani, unde patru copii sunt acuzati ca ar fi spart 18 masini in decurs de o saptamana.

Dupa imaginile surprinse de camerele de vedere din oras, politistii au reusit sa ii identifice pe cei patru minori suspectati de spargerea celor 18 masini in perioada 3-11 ianuarie. Este vorba despre patru baieti, cu varste cuprinse intre 14 si 15 ani. Seful retelei era unul dintre ei, in varsta de 14 ani, originar din judetul Tulcea.

Din cercetarile politistilor s-a stabilit faptul ca cei patru minori se deplasau pe strazile din municipiul Focsani, pe timpul noptii, iar seful retelei ar fi patruns in interiorul a 18 autoturisme, majoritatea taxiuri, prin fortarea butucului portierei. In acest timp, ceilalti minori supravegheau zona. Din calculele politistilor, prejudiciul total se ridica la peste 5.700 lei.

In baza ordonantei de retinere emisa de politisti, fata de minorul de 14 ani s-a luat masura retinerii pe o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentat Judecatoriei Focsani, cu propunere de arestare preventiva. In acelasi timp, politistii incearca sa descopere alte furturi care le-ar putea fi atribuite celor patru tineri.

VIDEOCLIPUL ZILEI