Pareri VW Tiguan 5N/B7. Ce probleme au modelele produse intre 2007 si 2017

Pareri VW Tiguan 5N/B7. Ce probleme au modelele produse intre 2007 si 2017

Pareri VW Tiguan 5N/B7. Ce probleme au modele construite intre anii 2007 si 2017. La ce ar trebui sa te astepti daca si tu iei in considerare achizitia unui astfel de crossover. Informeaza-te inainte sa cumperi un astfel de model.

Pentru ca reprezinta o masina a carei popularitate creste, ar trebui sa stii si ce inseamna o versiune second hand si ce probleme apar. Nu uita ca vorbim despre o masina cu o oarecare vechime, asa ca intra in calcul si uzura.

Cand a debutat VW Tiguan 5N/B7?

VW Tiguan 5N/B7
VW Tiguan 5N/B7

Pareri VW Tiguan 5N/B7. VW Tiguan este un crossover compact, care a debutat pentru prima data in anul 2007. Generatia 5N, adica prima, a avut la baza platforma PQ46, in timp ce a doua generatia a primit „celebra” platforma modulara Volkswagen MQB.

Citeste si: Pareri Volvo XC90. Singurul SUV care se bate cu BMW, Audi si Mercedes-Benz

Numele de Tiguan este o asociere a doua cuvinte, Tiger (tigru) si Leguan (iguana). Acesta a fost ales dupa ce revista germana Auto Bild a organizat un concurs pentru cititorii sai. Alte denumiri au fost Namib, Rockton, Samun sau Nanuk.

Volkswagen a prezentat in anul 2006 versiunea concept la Salonul Auto de la Los Angeles, iar in anul 2007, versiunea de productie a sosit la Salonul Auto de la Frankfurt. Dupa cum spuneam, Tiguan folosea platforma PQ46, adica aceeasi gasit si pe VW Passat (B6).

In anul 2011, VW Tiguan (B7) a primit un facelift, iar noul design includea faruri redesenate, a grila a radiatorului mai proeminenta, dar si noi stopuri. Totodata, Tiguan B7 a primit si un volan cu trei spite.

Pareri VW Tiguan 5N/B7 produs intre 2007 si 2017. Ce probleme are?

Motoare VW Tiguan 5N/B7
Motoare VW Tiguan 5N/B7

Ca de fiecare data, o sa incepem cu motoarele acestui model. Luam in discutie motoarele pe benzina, asa ca vom incepe cu motorul de 1.4 litri (TSI) cu 122 cp. Initial, acest motor a fost oferit cu o distributie pe lant, insa acestea aveau probleme cu intinzatorul lantului.

Citeste si: Pareri Volkswagen Arteon. Merita sau nu sa dai peste 30.000 de euro pentru aceasta masina

Pe scurt, lantul se slabea si ajungea in motor. Vestea buna este ca versiunea facelift a venit cu fistributie pe curea, asa ca vorbim despre o fiabilitate mult mai buna.

Motorul 1.4 TSI a avut si o versiune mai puternica, echipata cu un compresor si 150 cp. Cu toate ca aceste motoare au fost problematice, versiunea facelift le-a rezolvat pe majoritatea. Mai mult, a venit si cu o putere de 160 cai.

Motoarele 2.0 TSI cu 170 cp, 200 cp sau 210 cp sunt arhicunoscute, iar consumul de ulei este si el pe lista celor care au detinut astfel de modele.

Pareri VW Tiguan 5N/B7. La capitolul motoare diesel, Tiguan a fost disponibil cu binecunoscutul motor 2.0 TDI. Desigur, VW a oferit versiuni de 110 cp, 140 cp, 170 cp sau 177 cp. Nu sunt raportate mari probleme cu acest motor, insa mare atentie la pompa de inalta presiune!

VW Pareri Tiguan 5N/B7
VW Pareri Tiguan 5N/B7

Desigur, nu strica asa amintim despre ambreiajul si volanta de pe aceste versiuni, pentru ca acestea se strica destul de des. Ai grija si la supapa EGR si la filtrul de particule (DPF).

Dupa ce am vorbit despre motoare, e momentul sa aducem in discutie si transmisiile. Nu vorbim de cele manuala, ci despre „celebrul” DSG cu 6 sau 7 rapoarte. Aceste cutii nu schimba perfect sau au probleme la unitatea Mecatronic.

Daca vrei sa optezi pentu o versiune 4Motion, adica 4×4 echipat cu un sistem Haldex, ai mare grija sa echipezi masina cu anvelope identice si sa nu te aventurezi intr-un circuit off-road. Rezuma-te la mersul pe asfalt!

VIDEOCLIPUL ZILEI