Pareri Opel Corsa D. Ce probleme are acest model produs intre 2006 si 2014

Pareri Opel Corsa D. Ce probleme are acest model produs intre 2006 si 2014

Pareri Opel Corsa D. Care este lista cu probleme ale acestui model produs intre anii 2006 si 2014 si ce ar trebui sa stii.

Pentru ca in ultima perioada aceste modele sunt cautate de cei ce vor o masina mica, de oras, am decis sa vedem care sunt problemele raportate de utilizatori.

Vorbim despre un model cu o oarecare vechime, asa ca daca si tu iei in considerare achizitia unui Opel Corsa, atunci ar trebui sa stii de ce motoare sa te feresti si care au cele mai mari probleme.

Cand a debutat modelul Opel Corsa D?

Opel Corsa D
Opel Corsa D

Pareri Opel Corsa D. Opel Corsa si-a facut debutul in gama producatorului tocmai in anul 1982, iar de-a lungul timpului a fost vandut si sub alte brand-uri, precum Vauxhall, Chevrolet sau Holden. Desigur, Opel a oferit si alte versiuni, precum utilitara Corsa Van.

Citeste si: Pareri Opel Astra K. Lista cu probleme pe care le au aceste modele

Opel Corsa D a debutat in anul 2006 si foloseste aceeasi platforma SCCS, dezvoltata de Opel si Fiat. Dupa cum era de asteptat, si modelul Fiat Grande Punto din anul 2006, are la baza platforma SCCS.

Producatorul german a oferit modelul Corsa D in versiuni cu 3 si 5 usi. La capitolul motorizari, Opel a oferit motoare de 1.0, 1.2, 1.4 si 1.6 litri pe benzina. Totusi, cele mai populare alegeri erau motoarele diesel, de 1.3 si 1.7 litri.

Puterea era transmisa pe rotile din fata, prin intermediul cutiilor de viteze manuale cu 5 si 6 rapoarte. Opel a oferit si cutii de viteze automate cu 4 si 6 rapoarte.

Cea mai puternic versiune Opel Corsa D a fost cea care purta sigla OPC si care folosea un motor de 1.6 litri, pe benzina, cu 192 cp. Acest model a sosit pe piata in anul 2007 si, bineinteles, puterea era livrata la rotile din fata.

Pareri Opel Corsa D. Ce probleme au aceste modele

Pareri Opel Corsa D
Pareri Opel Corsa D

O sa incepem cu motoarele disponibile pe aceste modele, pentru ca acestea intereseaza pe toata lumea. Niciun cumparator nu vrea sa achizitioneze un model cu motor ce prezinta defectiuni sau are probleme la capitolul fiabilitate.

Citeste si: Pareri Opel Astra H. Merita sa-ti iei o astfel de masina in 2021

Incepem cu motorul de 1.0 litri, pe benzina, care a fost oferit in versiuni de 60 si 65 de cai putere.

Este un motor pentru o masina de oras, care consuma destul de putin si sta bine la capitolul fiabilitate. Debitmetrul de aer a dat de furca celor ce au condus astfel de modele, insa nu a fost o problema atat de mare.

Pareri Opel Corsa D. Motorul de 1.2 litri cu 80 sau 85 de cai a reprezentat una dintre cele mai populare alegeri pe benzina.

Cu toate ca multi s-ar grabi sa spuna ca este acel motor de la Fiat si ca nu il recomanda, nu sunt raportate probleme cu acesta, iar la capitolul fiabilitate sta foarte bine.

Motor Opel EcoTEC
Motor Opel EcoTEC

Totusi, daca vrei o versiune mai puternica, atunci trebuie sa alegi un Opel Corsa D echipat cu motorul de 1.4 litri pe benzina, ce dezvolta 90 sau 100 cai putere.

In cazul in care vrei mai multa putere, trebuie sa iei acelasi motor echipat cu o turbina si 120 cp.

Dupa cum spuneam si mai sus, motorul de 1.6 litri a oferit 192 sau 210 cp pe Opel Corsa D OPC. Totusi, puteti opta si pentru versiunea de 150 cp, pentru o versiune mai „cuminte”.

Motoarele diesel sunt alta discutie si ar trebui sa fii mai atent cand cumperi un model Corsa D.

Vestitul motor 1.3 CDTi oferit in versiuni de 75 cp, 90 cp sau 95 cp are probleme cu filtrul de particule (DPF), dar si cu supapa EGR.

Pareri Opel Corsa D. Versiunea de 1.7 litri CDTi cu 125 sau 130 cp nu are probleme la capitolul fiabilitate, insa iti recomandam sa cumperi o astfel de Corsa D doar daca obisnuiesti sa faci multe drumuri in afara orasului. Pentru oras, ar fi bine sa optezi pentru motorul de 1.2 litri.

Iti mai recomandam sa optezi pentru o cutie de viteze manuala si sa nu te grabesti sa cumperi o versiune echipata cu o transmisie automata, pentru ca iti cumperi o masina de oras. Sunt raportate defectiuni la aceste cutii, iar reparatia costa destul de mult.

Alte probleme raportate pe forumuri sunt legate de conductele de aer conditionat care se sparg destul de des, de articulatia pe partea din fata, dar si legate de inchiderea centralizata.

VIDEOCLIPUL ZILEI