Pareri Opel Astra K. Lista cu probleme pe care le au aceste modele

Pareri Opel Astra K. Lista cu probleme pe care le au aceste modele

Pareri Opel Astra K. Afla ce probleme au aceste modele construite intre anii 2015 si 2020. La ce trebuie sa te astepti daca si tu planuiesti sa iti achizitionezi o astfel de masina si care sunt cele mai pagubase motorizari.

Nu de alta, dar daca tot doresti sa faci o achizitie, ar trebui sa stii si la ce costuri sa te astepti. Costurile de intretinere ale unei masini sunt extrem de importante si nu credem ca vrei sa dai o avere pentru asta.

Cand a fost lansat pe piata modelul Opel Astra K?

Opel Astra K Sports Tourer
Opel Astra K Sports Tourer

Pareri Opel Astra K. Opel a lansat noul Astra K la Salonul Auto de la Frankfurt, in anul 2015.

Desi parea mai mic decat modelul pe care il inlocuia, Astra J, Opel promitea mai mult spatiu pentru interior, dar si o greutate cu pana la 200 kg mai mica (in functie de dotarile optionale).

Citeste si: Ce probleme majore au modele Opel Astra H

Producatorul german a confirmat faptul ca noua arhitectura a dus si la reducerea de greutate. Aceeasi platforma, D2XX, era folosita si de modelele Buick Verano, Chevrolet Cruze, MG5 si Roewe i5.

Facelift-ul pentru modelul Astra K a sosit in vara anului 2019, iar compania a decis sa faca modificari mai ales la capitolul tehnic.

Daca la exterior nu se efectuasera foarte multe modificari, la nivel tehnic germanii promiteau noutati.

Opel Astra K Facelift venea cu noi motoare in 3 cilindri, de 1.2 si 1.4 litri. Motoarele de 1.2 litri erau conectat la cutii de viteze manuale cu 6 rapoarte, in timp ce motoarele de 1.4 litri ofereau o cutie CVT.

Pareri Opel Astra K. Lista cu probleme pe care le au aceste modele

Pareri Opel Astra K
Pareri Opel Astra K

Opel Astra K este o alegere populara pentru foarte multi romani, asa ca ar trebui sa stii ce probleme au astfel de modele, daca si tu vrei sa iti cumperi una.

Pareri Opel Astra K. Vom incepe cu motoarele pe benzina, mai exact cu cel mai mic motor, adica cel de 1.0 litru Turbo SIDI cu 105 cai putere.

Daca o sa cauti problemele pe forumuri, o sa le vezi destul de des pe cele legate de LSPI (Low speed pre ignition), pentru care producatorul german a facut si un recall.

Daca vrei neaparat un motor pe benzina, iti sugeram sa te orientezi catre cel de 1.4 litri, aspirat natural, care ofera nu mai putin de 100 cp.

Reprezinta ultima oferta aspirata a celor de la Opel, iar daca nu vorbim de turbina, putem sa amintim si de fiabilitate buna.

Bineinteles, motorul de 1.4 litri a fost oferit si cu turbina, in variante de 125 cp sau 150 cp.

Problemele raportate la acest motor au fost legate de termostat, dar si de faptul ca ambreiajul se strica destul de repede.

Cel mai puternic motor pe benzina a fost cel de 1.6 litri Turbo, oferit pe Astra K OPC. Nu au fost raportate foarte multe probleme, insa asteptati-va la un consum ridicat. Daca vorbim de versiunea OPC, clar nu vorbim despre un consum decent.

Probleme Opel Astra K
Probleme Opel Astra K

Pareri Opel Astra K. Motoarele diesel reprezinta cea mai populara alegere pentru clientii din Romania, asa ca vom incepe cu motorul 1.6 CDTI oferit cu 95 cp, 110 cp sau 136 cp. Intr-adevar, vorbim despre acelasi motor fabricat de cei de la Fiat, adica 1.6 Multijet.

Unii clienti s-au plans de zgomotul acestui motor, in timp ce altii s-au plans de calitatea pieselor si de faptul ca acestea se strica destul de repede.

Nici consumul nu a fost pe placul tuturor, insa acest lucru este discutabil, pentru ca stilul de condus conteaza foarte mult.

Cei care cauta mai multa putere se pot orienta catre motorul 1.6 bi-turbo, care ofera 158 cp. Bineinteles, este acelasi motor ca cel de mai sus, care ofera inca o turbina.

Alte probleme raportate la modelul Opel Astra K au fost legate de sistemul de aprindere automata a farurilor (Intellilux) care necesita destul de mult timp pana ce isi da seama ca e cazul sa le aprinda, sistemul anti-coliziune care actiona atunci cand nu era cazul, dar si cu bordul care se stinge sau se aprinde dupa bunul plac.

VIDEOCLIPUL ZILEI