Pagani Huayra Tricolore, o supermasina de 5.5 milioane de euro

Pagani Huayra Tricolore, o supermasina de 5.5 milioane de euro

Pagani Huayra Tricolore. Pagani prezinta editia speciala Huayra Tricolore, un supercar care va fi produs in doar trei unitati si care va avea un pret de pornire de 5.5 milioane de euro.

Finalul lui 2020 ne aducea din partea celor de la Pagani editia limitata Huayra, un model editie speciala care va fi asamblat in doar trei unitati.

Pagani Huayra Tricolore, editie limitata la doar 3 exemplare

Pagani Huayra Tricolore
Pagani Huayra Tricolore

Povestea acestei editii limitate putem spune ca incepe in urma cu aproximativ zece ani, atunci cand Pagani lansa Zonda Tricolore, un model unicat expus la acea vreme in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Citeste si: Pagani: modele de masini, preturi, informatii generale

Ei bine, Zonda Tricolore fusese proiectat pentru a sarbatori asa cum se cuvine trecerea a 50 de ani de la debutul diviziei de zbor acrobatic Frecce Tricolori.

Cei 50 de ani s-au transformat intre timp in 60 de ani, iar Pagani nu rateaza momentul si lanseaza pe piata un nou model aniversar – Huayra Tricolore.

Motor V12 marca AMG

Pagani Huayra Tricolore
Pagani Huayra Tricolore

Huayra Tricolore are la baza din punct de vedere tehnic o unitate de motorizare V12 bi-turbo, cu capacitate de 6.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 840 de cai putere si un cuplu maxim de 1.100 Nm.

Resursele sunt gestionate prin intermediul unei transmisii secventiale cu sapte trepte.

Din pacate, pana la aceasta ora nu stim care sunt cifrele de performanta care vor fi posibile la volanul acestui Huayra, insa cel mai probabil le vom afla in perioada imediat urmatoare.

Design inspirat de Zonda Tricolore

Pagani Huayra Tricolore
Pagani Huayra Tricolore

Din punct de vedere al design-ului pe care l-au ales cei de la Pagani pentru acest model editie speciala ne aminteste de vechiul Zonda Tricolore, asa cum era probabil de asteptat.

Si asta pentru ca ambele modele si-au gasit inspiratie in Aermacchi MB-339, aeronava utilizata de Frecce Tricolori.

In partea frontala putem remarca un spoiler modificat care dispune acum de un splitter nou si de niste prize de aer ceva mai generoase.

Totodata, mai putem observa si ca cei de la Pagani au modificat difuzorul spate si au optat pentru o aripa noua realizata din fibra de carbon.

Bineinteles, tricolorul italian nu putea sa lipseasca, acesta fiind asezat la loc de cinste chiar pe portierele masinii.

Mergem mai departe catre interior, acolo unde putem observa ca supercar-ul Huayra Tricolore a primit mai multe accesorii realizate din aliaje folosite in mod normal in industria aeronautica.

De asemenea, cei de la Pagani au mai pregatit pentru acest model editie speciala si un schimbator de viteze nou.

In orice caz, specialistii in design ai celor de la Pagani au facut o treaba excelenta, Tricolore aratand extrem de bine atat la interior, cat si la exterior.

VIDEOCLIPUL ZILEI