Ory Yohann este noul sef al Centrului de Design al Grupului Renault din Romania

Ory Yohann este noul sef al Centrului de Design al Grupului Renault din Romania

Anul ce tocmai a inceput a adus o schimbare importanta in conducerea Centrului de Design al Grupului Renault din Bucuresti, acesta urmand sa fie coordonat incepand de acum de Ory Yohann, care a fost numit in pozitia de sef Studio Design.

Yohann il inlocuieste astfel pe Jean Philippe Salar, care tocmai ce a fost numit vicepresedinte – director de design – in cadrul Lada.

Nu este pentru prima data cand se intampla astfel de miscari in ultimii ani, Romania putand fi considerata deja un fel de rampa de lansare pentru oficialii Renault in drumul lor catre marca ruseasca Lada.

Daca ne uitam la cei care s-au perindat in ultimii ani in cadrul diviziei din Romania, vom observa ca marea majoritate au fost transferati in cele din urma catre diviziile din Rusia.

Cine este Ory Yohann?

Revenind acum la Ory Yohann, noul sef Studio Design in cadrul diviziei din tara noastra, trebuie sa spunem ca acesta a absolvit Scoala de Arte Plastice din Nancy si Scoala Nationala Superioara de Creatie Industriala din Paris.

Citeste si: Dacia Bigster Concept este noul SUV compact romanesc

Pana sa ajunga in tara noastra, Yohann ocupa functia de lead designer in cadrul Alpine, brand-ul sportiv al Grupului Renault.

Yohann si-a inceput cariera parcurgand mai multe stagii de practica in domeniul design-ului in cadrul Primariei din Paris, Fundatiei Odon Vallee sau Decathlon.

In anul 2005, Yohann intra insa in echipa de design din cadrul Centrului de Design al Grupului Renault din Paris.

La ce masini a contribuit noul sef al Centrului de Design al Grupului Renault din Romania

Cariera lui Ory Yohann nu poate fi trecuta cu vederea, acesta avand un parcurs excelent in cadrul grupului Renault. In 2007, Yohann facea parte din echipa centrului Technocentre, in 2010 urmand sa devina senior designer.

Trei ani mai tarziu este transferat in Coreea de Sud, ocupand functia de Lead Designer in cadrul renault Design Asia. In 2018, acesta revine in Franta in functia de Lead Designer in cadrul Technocentre.

Asadar, amprenta lui Yohann poate fi simtita si pe mai multe modele din portofoliul producatorului francez, printre acestea numarandu-se Megane Sedan, Grand Scenic, Captur sau Clio Estate.

Pe cine inlocuieste Yohann?

Si Jean Philippe Salar era insa un nume important in cadrul Grupului Renault, avand o experienta de nu mai putin de 24 de ani. Totusi, francezii au decis ca Ory Yohann sa sa il inlocuiasca.

Salar a contribuit la dezvoltarea unui numar considerabil de modele din gamele Renault si Dacia, printre acestea numarandu-se Twingo, Scenic, Fluence, Clio 3, Traffic 2, Megane Cabrio, Kwid sau Duster.

De asemenea, Salar si-a adus contributia si la finalizarea modelelor de generatie noua Logan, Sandero si Sandero Stepway, modele lansate in anul precedent.

VIDEOCLIPUL ZILEI