Ordonanta militara 7. Reguli noi pentru soferi. Cine nu va mai completa declaratia pe propria raspunde

Ordonanta militara 7. Reguli noi pentru soferi. Cine nu va mai completa declaratia pe propria raspunde

Ministrul de Interne, a anuntat noi masuri pentru soferi. Cine va trebuie sa aplice un colant special pe parbriz si ce spune Ordonanta militara 7

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, intr-o conferita de presa la sediul MAI, prevederile odonantei de urgenta nr. 7. 

„Transportatorii sunt extrem de importanti in aceasta perioada, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducatorii de masini de capacitate maxima peste 2,4 tone care nu au simptome vor completa la intrarea in tara doar o declaratie pe proprie raspundere prin care isi asuma locatia in care pot fi contactati intre curse.

Pentru fluidizarea traficului, conducatorii camioanelor de transport marfa care tranziteaza Romania nu vor mai completa declaratii daca vor utiliza strict coridoarele de tranzit, fiind interzisa abaterea de la ele si in maxim 48 de ore, cu stationare in parcarile marcate corespunzator.

La intrarea in tara, soferii straini aplica un colant special care va identifica tipul de transport, iar soferul e obligat sa aiba asupra sa un formular de tranzit. Daca nu respecta prevederile, intra in carantina 14 zile, cu suportarea cheltuielilor.” 

Citeste si: Cozi uriase la Vama Nadlac II. Un sofer de TIR trage un semnal de alarma: „Aici e epidemia!”

Marcel Vela a instituit carantina in orasul Tandarei, localitate in care, de acum, este permis accesul doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populaţiei, şi al persoanelor care nu locuiesc acolo, dar îşi desfăşoară activitatea acolo.

O alta prevedere: prelungirea suspendarii transportului rutier de persoane catre Italia, Spania, Franta, Austria, Elvetia, Irlanda, Olanda si Turcia, inclusiv din aceste stari spre Romania, pe toata perioada starii de urgenta 

Alta decizie a fost cu privire la situatia internationala. Multe tari au intrat in zona rosie,  iar autoritatile au decis sa suspende toate zborurile spre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, UK, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran, in si din aceste tari, pentru 14 zile, incepand cu 5 aprilie, ora 23:00. Evident ca la fel ca si in deciziile anterioare, aceasta restrictie nu se aplica zborurilor de transport marfa, corespondenta, zboruri umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, precum si aterizarile tehnice necomerciale.

VIDEOCLIPUL ZILEI