Ce este numarul VIN si cum te ajuta la cumpararea unei masini second hand

Ce este numarul VIN si cum te ajuta la cumpararea unei masini second hand

Numarul VIN. Iti cumperi o masina la mana a doua si nu stii cum sa verifici daca totul este in regula?! Un raport VIN complet iti poate oferi informatii extrem de importante cu privire la istoricul ei!

Achizitionarea unei masini la mana a doua poate fi considerata extrem de avantajoasa de multi soferi, insa stim cu totii ca trebuie sa fim extrem de atenti atunci cand cumparam o masina second-hand.

Cifrele inregistrate in ultimii ani ne arata ca un numar considerabil de romani prefera sa isi cumpere o masina la mana a doua, aceasta fiind cea mai accesibila varianta din punct de vedere financiar pe care multi o au la dispozitie.

Statisticile ne arata insa ca multe masini vin cu probleme mari la pachet, care nu numai ca provoaca cheltuieli masive, dar va pot si pune in pericol.

Ce este numarul VIN?

Numar VIN
Numar VIN

Pentru a fi sigur ca nu te pacalesti atunci cand cumperi o masina la mana a doua, nu ezita sa soliciti un istoric al masinii pentru a te convinge ca totul este in regula.

Citeste si: BMW VIN Decoder. Unde poti afla cel mai rapid istoricul unui BMW

Sau, si mai simplu, verifica numarul VIN (Vehicle Identification Number). Asa cum poate ca stii deja, numarul unic de inregistrare VIN iti poate furniza informatii extrem de importante cu privire la istoricul masinii.

De asemenea, prin intermediul lui vei afla dotarile initiale ale masinii, modificarile care au fost realizate pe parcurs si informatii legate de motorul acesteia.

In aceste conditii, putem spune ca acesta este principalul document asupra caruia trebuie sa iti indrepti atentia inainte de a o cumpara.

Practic, numarul VIN este un cod care iti poate oferi detalii clare cu privire la producator, fabrica in care a fost asamblata masina, tipul caroseriei, anul de fabricatie si dotarile suplimentare de care beneficiaza.

Ce informatii ofera un raport VIN cand cumperi o masina second hand?

Unde gasesti numarul VIN
Unde gasesti numarul VIN

In plus, cei care realizeaza aceste rapoarte VIN au acces la bazele internationale de date si pot verifica daca numarul provine de la o masina care a fost declarata ca fiind furata. Astfel, poti evita anumite complicatii pe care cu siguranta nu ti le doresti!

Potrivit statisticilor, aproape 30% dintre masinile la mana a doua aduse din Germania au kilometrajul modificat.

Asadar, acorda o atentie speciala acestui capitol. Istoricul daunelor este, de asemenea, extrem de important atunci cand cumperi o masina la mana a doua.

Un raport cumplet furnizat prin intermediul site-urilor de specialitate iti poate oferi informatii importante cu privire la daunele inregistrate de acea masina de-a lungul timpului.

Asa cum stim deja, daunele sunt inregistrate in baza internationala de date indiferent de locui in care s-a produs un accident.

Solicitand un raport complet VIN vei putea afla detalii si cu privire la numarul de proprietari pe care l-a avut o masina de-a lungul timpului.

Cu siguranta nu iti doresti o masina care a trecut deja prin mainile a mai multi prorietari, asa ca nu neglija acest aspect.

O masina care si-a schimbat de prea multe ori proprietarul ar trebui sa iti ridice inca din start mai multe semne de interebare.

VIDEOCLIPUL ZILEI