Ott Tanak a castigat Raliul Suediei si e noul lider din WRC

Ott Tanak a castigat Raliul Suediei si e noul lider din WRC

Estonul Ott Tanak a castigat Raliul Suediei, a doua etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, si a preluat conducerea in clasamentul pilotilor in WRC.

Pilotul echipei Toyota Gazoo Racing a dominat weekendul din Suedia si a incheiat cele trei zile de concurs cu un avans de aproape un minut fata de principalul urmaritor, finlandezul Esapekka Lappi (Citroen). Pe trei a incheiat belgianul Thierry Neuville (Hyundai), care a ajuns la finis la doar trei secunde in urma lui Lappi.

Castigator in Monte Carlo, in prima etapa a sezonului, Sebastian Ogier s-a confruntat cu numeroase probleme si a terminat doar pe locul 29. El a plecat insa cu doua puncte din Suedia, de pe urma superspecialei din ultima zi de concurs.

In clasamentul din Suedia, romanul Raul Badiu a terminat pe pozitia 54 din 55 de concurenti care au ajuns la finish. El a incheiat cursa la o ora si 20 de minute in urma castigatorului. Romanul concureaza la clasa Junior WRC.

Dupa cursa de duminica, Tanak a urcat pe prima pozitie in clasamentul pilotilor, cu 47 de puncte. Pe doi se afla Neuville, cu 40 de puncte, iar pe trei Sebastien Ogier (Citroen), care are 31 de puncte.

Etapa a treia a WRC, Raliul Mexicului, este programata la 10 martie.

VIDEOCLIPUL ZILEI