Ott Tanak a castigat Raliul Portugaliei si il ameninta pe Ogier in clasamentul general

Ott Tanak a castigat Raliul Portugaliei si il ameninta pe Ogier in clasamentul general

Pilotul estonian Ott Tanak a castigat, duminica, Raliul Portugaliei, a saptea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Pilotul de la Toyota a condus raliul inca din prima zi de concurs si s-a impus in final cu un avans de 16 secunde fata de belgianul Thierry Neuville (Hyundai). Tanak a bifat astfel a doua victorie consecutiva in WRC, dupa ce in urma cu doua saptamani s-a impus in Raliul din Chile, si a treia a sezonului. Gratie succesului din Portugalia, Tanak a urcat pe locul al doilea in clasamentul general si s-a apropiat la doua puncte de liderul Sebastian Ogier, de la Citroen, care in Portugalia a terminat doar al treilea.

Ogier si-a pastrat pozitia de lider in clasamentul general gratie succesului din Power Stage-ul care a inchis raliul, obtinand astfel cele cinci puncte suplimentare. Tanak a terminat al treilea si a luat trei puncte, in timp ce Thierry Neuville a terminat al doilea si a luat patru puncte suplimentare.

Ghinionistul rundei din Portugalia a fost coechipierul lui Tanak de la Toyota, nord-irlandezul Kris Meeke, care a ocupat pozitia a doua pana cu doua speciale inainte de final. In penultima runda, pilotul de la Toyota a scapat de sub control Yaris-ul sau si a pierdut timp important, fiind depasit de Neuville. Apoi, in ultima runda cronometrata, Meeke a avut din nou probleme si a fost nevoit sa abandoneze.

Urmatoarea etapa, Raliul Sardiniei, are loc la 16 iunie.

VIDEOCLIPUL ZILEI