MotoGP, Silverstone: Alex Rins, victorie la foto-finish in fata lui Marquez

MotoGP, Silverstone: Alex Rins, victorie la foto-finish in fata lui Marquez

Pilotul spaniol Alex Rins a castigat de o maniera spectaculoasa cursa de Moto GP de la Silverstone.

Etapa a 12-a din sezonul de Moto GP a inceput cu un accident horror care i-a scos din calcule pe Fabio Quartararo si pe Andrea Dovizioso. Accidentul a rupt oarecum plutonul, cu Marquez, Rossi si Rins distantandu-se pe primele trei locuri. Pana la finalul primului tur, Rins l-a depasit insa pe Rossi si l-a pierdut repede pe circuit, iar lupta pentru victorie a ramas sa se dea in doi.

Marquez a condus autoritar cursa, insa, in spatele lui, Rins a dat impresia ca nu vrea sa il depaseasca. A avut cateva tentative reusite, insa imediat i-a cedat prima pozitie adversarului sau. In realitate erau doar incercari pentru a gasi punctul perfect pentru depasirea decisiva. Rins a stat in expectativa pana in ultimul viraj al ultimului tur. Spaniolul de la Suzuki a prins interiorul si a castigat cursa cu distanta de jumatate de roata.

Podiumul de la Silverstone a fost completat de un alt spaniol, Maverick Vinales, coechipierul lui Rins de la Suzuki, in timp ce Valentino Rossi a venit doar pe pozitia a patra.

Victoria de la Silverstone a fost a doua din acest sezon pentru Rins si l-a ajutat sa urce pe pozitia a 3-a in clasamentul general. Ierarhia este in continuare condusa de Marc Marquez, care are 78 de puncte avans fata de principalul sau urmaritor, Andrea Dovizioso (Ducati).

La Moto2, victoria i-a revenit tot unui spaniol, Augusto Fernandez, riderul echipei Flexbox Kalex. El a fost urmat de conationalul Jorge Navarro (Campetella Speed Up) si de sud-africanul Brad Binder (Red Bull KTM).

La Moto 3, italianul Tony Arbolino a urcat pe prima treapta a podiumului, urmat de japonezul Kaito Toba si de italianul Lorenzo Dalla Porta.

VIDEOCLIPUL ZILEI