Marc Marquez a castigat  GP-ul Australiei la Moto GP. Borna istorica reusita de spaniol

Marc Marquez a castigat GP-ul Australiei la Moto GP. Borna istorica reusita de spaniol

Spaniolul Marc Marquez a castigat Marele Premiu al Australiei, a 17-a etapa a sezonului de Moto GP.

Deja incoronat campion mondial, riderul de la Repsol Honda a plecat de pe pozitia a treia a grilei de start, insa a facut o cursa senzationala pentru a se plasa, in ultimul tur, in spatele liderului Maverick Vinales. Aproape de final, Marquezz si-a declansat atacul si a avut castig de cauza. Pe Vinales, depasirea l-a bulversat cu totul, iar in ultimele tururi spaniolul de la Yamaha a cazut de pe motocicleta si a abandonat.

Marquez si-a trecut astfel in cont victoria, a 11-a din acest sezon si a cincea la rand, fiind urmat de britanicul Cal Crutchlow (LCR Honda) si de eroul local Jack Miller (Pramac Racing).

Incoronat campion mondial dupa etapa trecuta din Japonia, Marc Marquez a bifat a 54-a victorie a carierei si a urcat astfel pe locul 3 in clasamentul all-time. Mai este depasit in acest moment doar de Valentino Rossi (89) si de Giacomo Agostini (68). De asemenea, spaniolul a urcat pe locul 3 in topul all-time al titlurilor castigate. Marquez si la trecut in cont pe al saselea, al patrulea consecutiv, si este depasit de aceiasi Giacomo Agostini (8) si de Valentino Rossi (7).

VIDEOCLIPUL ZILEI