Cum arata calendarul curselor de Formula 1 din 2021

Cum arata calendarul curselor de Formula 1 din 2021

Formula 1 a publicat calendarul provizoriu pentru sezonul 2021, acesta cuprinzand 23 de curse. In premiera, competitia va ajunge anul viitor si in Arabia Saudita!

Criza actuala provocata de pandemia de coronavirus a afectat printre altele si competitia de Formula 1, oficialii publicand recent un calendar preliminar pentru sezonul 2021. Asa cum era de asteptat, foarte multe schimbari in comparatie cu anul 2020 nu au fost facute, stractura fiind pastrata in mare parte aceeasi. 

Cand va debuta noul sezon de Formula 1 in 2021

Potrivit versiunii publicate de oficialii competitiei, noul sezon va debuta in data de 21 martie in Australia. In total vom avea nu mai putin de 23 de etape programate pentru noul sezon, iar in luna august este programata si pauza deja traditionala de o luna.

Citeste si: Cat costa, de fapt, un cauciuc Pirelli, folosit pe masinile de F1 in 2020

Noutatea importanta cu care vine la pachet sezonul 2021 este aceea a includerii Arabiei Saudite pe lista tarilor care organizeaza curse. Oficialii competitiei au anuntat ca Arabia Saudita va gazdui o cursa pe timp de noapte pe un circuit stradal care urmeaza sa fie construit in Jeddah, al doilea cel mai mare oras din tara.

Etapa din Arabia Saudita este programata in data de 28 noiembrie, atunci cand caldura specifica Orientului Mijlociu nu mai este atat de coplesitoare. Practic va fi penultima etapa din sezon, o saptamana mai tarziu fiind programata runda finala, organizata in Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite.

Cum arata calendarul curselor de Formula 1 pentru anul viitor

Important de precizat mai este ca in aceasta versiune preliminara a calendarului dedicat sezonului 2021 este programata si o etapa in data de 25 aprilie pentru care nu s-a stabilit inca tara si circuitul pe care va avea loc. Initial, aceasta etapa ar fi trebuit sa aiba loc in Vietnam, insa se pare ca oficialii competitiei au renuntat la idee in cele din urma.

Motive oficiale pentru care s-a renuntat la circuitul din Vietnam nu sunt cunoscute insa, mai multe zvonuri dand vina pe un scandal de coruptie izbucnit recent pe plan local, fara nicio legatura cu criza provocata de pandemia de coronavirus.

Asa cum era probabil de asteptat, organizatorii nu au pastrat in calendarul pentru sezonul 2021 niciuna dintre cursele organizate in mod special in acest an din cauza problemelor cauzate de pandemie. Asadar, in 2021 nu vom auzi despre curse la Imola sau Partimao, desi in mod sigur nu sunt putini cei care si-ar fi dorit ca acestea sa fie pastrate in continuare in calendar.

Motivele pentru care aceste curse nu se mai regasesc in calendar sunt insa de natura financiara, organizatorii acestora neplatind in acest an niciun fel de taxe de organizare catre Formula 1. In schimb, tarile care organizeaza etapele regulate din sezon contribuie cu sume considerabile.

VIDEOCLIPUL ZILEI