Al-Attiyah a castigat Raliul Dakar pentru a treia oara. Gyenes, abandon in etapa a opta

Al-Attiyah a castigat Raliul Dakar pentru a treia oara. Gyenes, abandon in etapa a opta

Pilotul qatariot Nasser al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) a castigat Raliul Dakar la clasa auto, joi, la Lima. El s-a impus pentru a treia oara in cel mai dificil rally-raid din lume, dupa ce a mai castigat aceasta competitie in 2011 si in 2015.

Lider la general inca din prima zi, Al-Attiyah a terminat ultima etapa pe pozitia a 12-a, la noua minute in spatele castigatorului de etapa, spaniolul Carlos Sainz. Avansul qatarezului dinaintea etapei s-a dovedit insa unul mai mult decat linistitor. Al Attiyah a terminat rally-raidul cu un avans de 46 de minute fata de urmatorul clasat, spaniolul Nani Roma (Mini). Pe pozitia a treia la general s-a clasat francezul Sebastien Loeb (Peugeot).

La clasa moto s-a impus australianul Toby Price (KTM), care a mai castigat raliul si în 2016. El a fost urmat in clasamentul general de austriacului Matthias Walkner (KTM) si de americanul Andrew Short (Husqvarna).

Riderul roman Emanuel Gyenes nu a reusit sa incheie editia din acest an a Raliului Dakar. Aflat la a noua sa participare in cel mai dur rally-raid din lume si luptandu-se cu o accidentare la umar suferita cu o luna inainte de Dakar, satmareanul a fost nevoit sa abandoneze in etapa a opta, intr-un moment in care se afla pe locul 40 la general.

Gyenes se afla la doar al doilea abandon in Dakar. Cea mai buna performanta a sa a fost locul 14 la general, ocupat in 2016. In alte doua randuri el a mai intrat in Top 20, in 2011 si in 2017, cand a incheiat cel mai dificil rally-raid din lume pe pozitia a 17-a. In 2011 si 2015 a castigat clasa maraton .

VIDEOCLIPUL ZILEI