Ce se intampla cu celebrul motor 2.0 TDI din oferta VW?

Ce se intampla cu celebrul motor 2.0 TDI din oferta VW?

Motor VW 2.0 TDI. Lansat in 2012 si implicat in scandalul Dieselgate, motorul 2.0 TDI din oferta Volkswagen reuseste sa indeplineasca si ultimele norme anti-poluare impuse de Comisia Europeana.

Poluarea este un subiect din ce in ce mai important la nivel european, emisiile generate de masini fiind considerate vinovate pentru o buna parte din poluarea regasita in atmosfera la aceasta ora.

In aceste conditii, Comisia Europeana a impus deja niste norme extrem de dure impotriva poluarii, marea majoritate a producatorilor din domeniul auto confruntandu-se cu provocari semnificative in incercarea de a le respecta.

Ei bine, in aceste vremuri in care se vorbeste din ce in ce mai des despre solutii alternative de motorizare si despre masini verzi, unitatea 2.0 TDI a germanilor de la Volkswagen pare inca nemuritoare.

Scandalul Dieselgate legat de acel motor VW 2.0 TDI inca mai are urmari?

Motor VW 2.0 TDI. Asa cum probabil ca stiti deja cu totii, aceasta unitate de motorizare a jucat un rol extrem de important si in Scandalul Dieselgate, care a tinut prima pagina a ziarelor timp de mai multi ani.

Acest motor s-a aflat in prim plan in cadrul acestui scandal, constructorul german fiind acuzat ca a trucat testele privind emisiile.

Citeste si: Top 6 piese ale masinilor diesel care se strica cel mai rapid

Germanii de la Volkswagen nu au iesit chiar foarte bine din acest scandal, fiind obligati sa plateasca despagubiri uriase. Mai mult decat atat, mai multi sefi si ingineri ai grupului au fost anchetati.

Lasand la o parte insa pierderile de ordin financiar inregistrate de cei de la Volkswagen, brand-ul german a dovedit ca este in stare sa treaca peste orice obstacol.

Daca ne uitam peste ultimele cifre din lumea auto, vom observa ca Volkswagen ramane in continuare cel mai iubit brand auto, cifrele de vanzari pastrandu-se la un nivel extrem de ridicat. Iata ce trebuie sa stii despre celebrul motor 2.0 TDI al celor de la VW.

Motorul 2.0 TDI de la Volkswagen respecta normele de poluare Euro 6d

Ei bine, in ciuda tuturor dificultatilor pe care le au producatorii auto in incercarea de a indeplini normele anti poluare impuse de Bruxelles, VW nu renunta la clasicul motor 2.0 TDI.

Potrivit producatorului, aceasta unitate a reusit sa atinga standardul Euro 6d, cel mai dur standard impus de autoritati. Evident, vorbim despre o noua versiune a acestei unitati de motorizare, o versiune care indeplineste toate tintele de poluare.

Potrivit specialistilor germani, noua versiune se bazeaza pe doua dispozitive de tratare a gazelor de esapament, amplasate in serie, care curata gazele si elimina emisiile de NOx.

Motor VW 2.0 TDI. Totodata, trebuie sa spunem ca noua versiune vine cu aceleasi performante.

Mai mult decat atat, germanii sustin ca aceasta noua versiunii a unitatii 2.0 TDI polueaza mai putin decat multe dintre motoarele pe benzina ce se regasesc la aceasta ora pe piata.

Astfel, modele precum noul Golf, Passat sau Arteon vor fi echipate sub capota cu acelasi motor 2.0 TDI devenit deja clasic pentru Volkswagen.

VIDEOCLIPUL ZILEI