Microbuz Peugeot, abandonat la granita. Ascundea marfa de 70.000 de euro

Microbuz Peugeot, abandonat la granita. Ascundea marfa de 70.000 de euro

Contrabandistii nu stau deoparte nici in aceasta perioada, astfel ca Politia de Frontiera a facut o descoperire surprinzatoare intr-un autobuz abandonat langa granita.

Politistii de frontiera din Sighetu Marmatiei au descoperit un microbuz incarcat cu aproape 30.000 de pachete de tigari. Marfa, in valoare de 70.000 de euro, urma sa ajunga pe piata neagra, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Microbuz abandonat la granita

„Ieri, in jurul orei 21.15, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.

Astfel, politistii de frontiera au descoperit abandonat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontiera, pe directia localitatii Craciunesti, judetul Maramures, un microbuz, marca Peugeot Boxer, inmatriculat in Romania, avand aplicate placute cu numar de inmatriculare provizoriu”, arata I.T.P.F. Sighetu Marmatiei.

Pachetele de tigari erau invelite in folie de culoare neagra, motiv pentru care au fost dispuse masuri de monitorizare a zonei. La operatiune au participat si autoritatile ucrainene.

Tigari de contrabanda in valoare de 70.000 de euro

Autobuzul a fost confiscat si dus la sediul politiei. In urma verificarilor s-a constatat ca in autobuz erau ascunse 29.970 pachete de tigari, de Duty-Free si Belarus, in valoare de peste 350.600 lei, adica in jur de 70.000 de euro.

Numarul de inmatriculare al microbuzului era expirat si fusese deja atribuit unui alt autovehicul.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare.

Citeste si: Audi A3, in valoare de 4000 de euro, retinut de Politia de Frontiera Bors. Care este motivul?

Politistii incearca acum sa ii identifice si sa ii pedepseasca pe vinovati.

VIDEOCLIPUL ZILEI