Ce masini sunt interzise in Romania incepand din acest an

Ce masini sunt interzise in Romania incepand din acest an

Masini cu volan pe dreapta. Anul nou debuteaza cu o veste importanta pentru unii soferi, anumite masini fiind interzise in tara noastra incepand cu prima zi a anului 2021.

Inceputul noului an vine cu o veste proasta pentru romanii care si-au adus sau care aveau in plan sa isi aduca in tara o masina din Marea Britanie.

Masinile cu volan pe dreapta interzise in Romania

De-a lungul anilor, un numar din ce in ce mai mare de romani s-au intors in Romania la volanul unor masini din Marea Britanie.

Citeste si: Cele mai proaste 10 modele de masini pe care nu le recomandam nici macar dusmanilor

Motivele sunt mai multe, factorul financiar fiind insa cel mai important pentru multi dintre cei care preferau sa apeleze la aceasta varianta. Lucrurile se complica insa de la inceputul acestui an, anumite masini fiind interzise in Romania.

Masini cu volan pe partea dreapta. Potrivit informatiilor pe care le-au facut publice cei de la Registrul Auto Roman, masinile cu volan pe partea dreapta nu vor mai putea fi conduse pe soselele din tara noastra incepand cu acest an.

Asadar, daca aveti o astfel de masina deja adusa in Romania trebuie sa stiti ca legal nu mai puteti sa o conduceti.

Totodata, masinile cu volanul pe partea dreapta nu vor mai putea fi inmatriculate incepand din acest an.

Inmatricularea nu va mai fi posibila pentru masini cu volan pe partea dreapta

Conform anuntului publicat de RAR, “omologarea de tip emisa de Regatul Unit al Marii Britanii nu va mai fi valabila in Romania”.

In aceste conditii, “vehiculele cu volan pe partea dreapta provenite din Marea Britanie vor fi tratate asemenea oricarui alt vehicul care provine dintr-un stat tert din afara Uniunii Europene”.

Astfel, avand in vedere ca aceste masini nu vor mai putea primi CIV, acestea nu vor mai putea fi nici inmatriculate in Romania.

Nu este de mirare in aceste conditii ca in ultima luna a anului trecut au fost inregistrate un numar mult mai mare de cereri de inmatriculare pentru masini cu volan pe partea dreapta, provenite din Marea Britanie.

Potrivit datelor publicate de Registrul Auto Roman, numarul cererilor de inmatriculate venite din partea proprietarilor de masini cu volan pe partea dreapta s-a dublat in comparatie cu lunile precedente.

Desigur, cei care isi doresc neaparat sa conduca o astfel de masina in continuare si pe strazile din tara noastra pot apela la specialistii din cadrul unui service autorizat pentru a muta volanul de pe partea dreapta pe partea stanga.

Este important de precizat ca o astfel de operatiune nu poate fi facuta decat intr-un service autorizat de Registrul Auto Roman.

Insa, in cazul in care nu aveti deja masina in Romania, poate ca cel mai intelept lucru ar fi sa va indreptati atentia catre o alta masina dintr-o alta tara.

VIDEOCLIPUL ZILEI