Masina electrica pe care si-o doreste Ion Tiriac: „Are o autonomie de 500 de km”

Ion Tiriac a declarat ca este extrem de interesat de masinile electrice si ca asteapta un SUV Skoda.

Intamplator, prima masina a lui Ion Tiriac nu a fost tot o Skoda! La acel moment, Ion Tiriac era student si descoperise deja placerea de a conduce. Autoturismul realizat in Cehoslovacia de atunci nu ramas prea mult in posesia romanului, care a vandut-o si si-a achizitionat un Volkswagen. Au urmat altele si altele, iar acum afaceristul este un adevarat „baron” al masinilor de clasa.

Ion Tiriac a organizat un eveniment in cadrul caruia a adaugat la colectia personala de masini doua Porsche 911 Speedster. Aici, Presedintele FRT a vorbit ce asteptari are de la un vehicul electric. 

„Pe mine ma intereseaza enorm de mult masina electrica. Din punct de vedere sportiv este mult mai performanta decat cea cu carburant…Ma intereseaza in special o masina pe care am vazut-o acum trei ani la Campionatul mondial de hochei, finala care a fost in Germania, si este o Skoda”, a declarat Ion Tiriac.

Acest model are o autonomie de 500 de kilometri la o viteza medie de 70 km/h.

„Un SUV ceva mai mititel decat Volkswagen-urile care sunt acum. Se pare ca vine anul viitor cu o garantie de 500 de km. Ce inseamna garantie de 500 de km? Inseamna ca te urci in ea dar nu depasesti acei 60-70 de km la ora”, a mai precizat acesta, potrivit digisport.ro.

Ion Tiriac este cel mai cunoscut colectionar de masini de lux din Romania. Cele peste 300 de autoturisme detinute de cel mai bogat roman al momentului reprezinta un pol de atractie pentru orice pasionat, care nu rateaza niciodata sansa de a merge sa le vada la expozitia permanenta a fostului tenismen.

Tiriac Collection este prima galerie auto personala din Romania deschisa publicului, formata atat din modele clasice, cat si din modele de ultima generatie. 

VIDEOCLIPUL ZILEI