Masca devine obligatorie si in masina personala. Anuntul facut de Nelu Tataru

Masca devine obligatorie si in masina personala. Anuntul facut de Nelu Tataru

Masca de protectie devine obligatorie din 15 mai, atunci cand starea de urgenta va fi inlocuita cu starea de alerta.

Desi nu vom mai avea nevoie de declaratie pe propria raspundere pentru a ne deplasa, vom fi obligati sa purtam masca de protectie in spatiile inchise si in mijloacele de transport in comun.

„Dupa data de 15 mai toata lumea va fi obligata sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise si atunci cand folosim transportul public in comun. O a doua masura: vom putea sa ne deplasam in spatii publice fara sa trebuiasca sa declaram in prealabil, unde mergem si de ce mergem. Pana in 15 mai, STATI ACASA !”, a anuntat Klaus Iohannis.

Ministrul Sanatatatii, Nelu Tataru, a anuntat insa ca daca in masina calatoresc doua persoane aflate la o distanta mai mica de un metru, ele trebuie sa poarte masca. Acesta a dat exemplul a doi colegi de serviciu, care merg cu aceeasi masina personala.

Citeste si: Marcel Vela a recunoscut ca politistii au dat amenzi abuzive: „Am luat masuri”

„Daca intr-o masina sunt doi colegi de serviciu, de pilda, trebuie sa poarte masca?”, l-a intrebat Ionut Cristache pe ministrul Sanatatii, in emisiunea Romania9.

”Daca sunt sub 1 metru, da, vor purta masca. Un om singur intr-o masina nu va purta masca”, a raspuns ministrul Nelu Tataru.

In prima saptamana, cei care sunt prinsi fara masca de protectie primesc un avertisment, insa lucrurile se pot schimba. Ministrul a anuntat ca se analizeaza si valoarea amenzilor pentru nepurtarea mastii.

 

Porti masca atunci cand esti singur in masina?

De aceeasi parere este si medicul Virgil Musta, sef de sectie al Spitalulului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, care a precizat ca nu este nevoie sa purtam manusi si masca in masina personala, atunci cand calatorim singuri.

„Purtam manusi doar atunci cand desfasuram o activitate cu risc de contaminare. La fel si cu masca. Nu o purtam daca suntem singuri in masina, daca suntem acasa, daca mergem in aer liber. Dar daca mergem intr-un loc aglomerat sau ne intalnim cu o alta persoana, e importanta distantarea si purtarea mastii”, a spus dr. Virgil Musta

VIDEOCLIPUL ZILEI