Martor de presiune ulei aprins in bord. Ce defectiuni anunta?

Martor de presiune ulei aprins in bord. Ce defectiuni anunta?

Martor de presiune ulei aprins in bord. Orice martor aprins in bord poate semnala o defectiune, asa ca daca si tie ti s-a intamplat iti sugeram sa nu treci cu vederea si sa mergi cu masina de indata la un service auto.

Atunci cand martorul de presiune a uleiului se aprinde, acesta poate semnala anumite defectiuni sau poate fi vorba despre un nivel scazut de ulei. Cert este ca nu trebuie sa mai circulati cu masina, pana cand martorul nu se stinge.

Ce rol are uleiul la motorul masinii tale?

Schimb de ulei
Schimb de ulei

Martor de presiune ulei aprins in bord. Dupa cum bine stim, motorul este format din mii de piese, iar acestea functioneaza impreuna pentru a oferi forta necesara de deplasare a unui autovehicul.

Bineinteles, multe dintre aceste piese sunt supuse temperaturilor mari, dar si frecarii, iar acest lucru duce la eroziune.

Citeste si: Ce fel de ulei recomanda BMW pentru motor si cutie de viteze

Drept urmare, este nevoie de ulei de motor pentru ca toate aceste piese metalice sa fie lubrifiate corespunzator, pentru ca gradul de uzura sa se reduca la minimum. Astfel, durata de functionare a motorului este prelungita prin utilizarea unui ulei de calitate.

Uleiul de motor contribuie si la scaderea temperaturii de functionare a acestuia, iar astfel se impiedica supraincalzirea. Totodata, va ajuta la indepartarea reziduurilor care sunt eliminate in timpul arderii si va proteja piesele metalice impotriva coroziunii.

Martor de presiune ulei aprins in bord. Tot timpul trebuie sa cumperi un ulei de calitate, pentru ca vei proteja si componentele motorului. Evita sa faci economie la achizitionarea uleiului, pentru ca acest lucru poate aduce costuri suplimentare ridicate mai tarziu.

Martor de presiune ulei aprins. De ce se aprinde se aprinde?

Martor de presiune ulei aprins in bord defectiuni
Martor de presiune ulei aprins in bord defectiuni

In cel mai fericit caz, martorul de presiune ulei aprins ne atentioneaza ca nivelul uleiului este scazut. Presiunea uleiului scade, iar acest lucru poate duce la o defectiune serioasa. Asa ca, luati in serios acest martor si faceti verificari.

Cel mai simplu mod de a verifica daca este vorba de nivel, este sa puneti ulei si sa vedeti daca martorul din bord se stinge. In cazul in care se intampla acest lucru poti circula cu masina, insa ar trebui sa faci o vizita la service, pentru a vedea ce a cauzat pierderea de ulei.

Martor de presiune ulei aprins in bord. Se poate sa ai probleme cu o pompa de ulei care este defecta sau ca uleiul sa curga prin alta parte. Cert este ca o sa fie nevoie sa verifici masina intr-un service specializat. De asemenea, nu ar fi rau sa te uiti si sub masina sa vezi daca sunt pete de ulei.

Nu uita ca uleiul se poate scurge si pe langa garnituri. Daca exista probleme cu segmentii pistoanelor, atunci o sa fie nevoie o inspectie mai atenta a motorului si o inlocuire a acestora.

VIDEOCLIPUL ZILEI