Marcel Vela a recunoscut ca politistii au dat amenzi abuzive:

Marcel Vela a recunoscut ca politistii au dat amenzi abuzive: „Am luat masuri”

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a recunoscut ca s-au facut abuzuri in privinta amenzilor date de politisti pentru nerespectarea prevederilor Ordonantelor Militare.

Ministrul a precizat insa ca aceste abuzuri sunt investigate de MAI.

„Am luat masuri ca sa nu se faca abuzuri. Ca ele se fac este un lucru evident, pentru ca sunt foarte multi tineri care au facut doar sase luni Scoala de Politie si acum sunt pe teren, pentru ca am avut nevoie de cadre, sa acoperim toate misiunile. Este o munca titanica la nivel national.

Am fost sesizati ca s-au facut abuzuri si se fac cercetari de catre inspectoratele judetene. Unde au fost abuzuri la Politiile Locale am sesizat primariile de care apartin politiile respective. In cazul Politiei Nationale, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera au fost facute controale de catre inspectoratele judetene si de catre Corpul de Control al ministrului”, a precizat acesta.

 

Cetatenii, sfatuiti sa conteste amenzile in instanta

In plus, Marcel Vela i-a sfatuit pe cetateti sa conteste amenzile pe care le considera abuzive.

„Fiecare cetatean care se simte nedreptatit poate sa ne sesizeze pe noi in legatura cu o amenda sau, dupa ce ne sesizeaza pe noi direct, sa conteste amenda in instanta si un judecator va evalua daca s-a gresit sau nu atunci cand i s-a intocmit procesul verbal”, a declarat Marcel Vela, potrivit Hotnews.

Citeste si: Sef din Politie, acuzat ca isi preseaza subalternii sa dea mai multe amenzi! Mesajul, facut public de Marian Godina: „Foarte slaba activitatea”

 

Romania a facut milioane de euro intr-o singura luna de stare de urgenta

Nu doar soferii s-au plans de amenzile abuzive, ci si politistii. In urma cu cateva saptamani, un politist  din Timis a dezvaluit ca sefii pun presiune pe subalterni sa dea cat mai multe amenzi

Mediatizat a fost si cazul unui barbat amendat cu 2000 de lei pentru ca a mers sa cumpere paine. Avea declaratie pe propria raspundere, insa era insotit si de sotia lui.

Amenzile date in tara noastra in plina pandemie de coronavirus au ajuns subiect in presa straina. Romania a facut milioane de euro din amenzile date pentru nerespectarea regulilor impuse de criza COVID-19. Intr-o singura luna de stare de urgenta, autoritatile au dat amenzi in valoare de 78 de milioane de euro.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 5.374 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 9.592.770 de lei, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

VIDEOCLIPUL ZILEI