Locul de parcare ar putea deveni un lux pentru bucuresteni

Locul de parcare ar putea deveni un lux pentru bucuresteni

Locul de parcare ar putea deveni un lux pentru bucuresteni in viitorul apropiat, suma pe care acestia vor trebui sa o plateasca pentru a avea unde sa isi parcheze masina riscand sa creasca chiar si de aproximativ zece ori.

Acest zvon a aparut dupa ce primarii din cinci sectoare ale Municipiului Bucuresti au declarat ca actualele tarife sunt mult prea mici.

In conditiile acestor tarife extrem de mici, autoritatile sustin ca nu se poate pune vorba nici macar de intretinerea parcarilor, cu atat mai putin de amenajarea unora noi.

Ce preturi au locurile de parcare in Bucuresti?

In prezent, potrivit Hotararii CGMB din primavara anului trecut, preturile pentru un loc de parcare pe un an intreg sunt de 84 de lei in Zona A, 66 de lei in Zona B, 55 de lei in Zona C, respectiv 37 de lei in Zona D.

Citeste si: Incredibil! Cat ajunge sa coste un loc de parcare in ansamblurile rezidentiale din Bucuresti

Majorarea acestor tarife nu se mai poate aplica in acest an, ci doar incepand cu prima zi a anului urmator.

Lucrurile stau diferit intr-un singur sector din Bucuresti, si anume 3. In acest sector, atunci cand exista mai multe solicitari pentru un loc de parcare liber se organizeaza o licitatie.

Bineinteles, aceasta este castigata de cel care ofera cel mai mult. Media la o astfel de licitatie este de 1.000 de lei pe an, cea mai mare oferta primita de autoritati pana acum fiind de 4.000 de lei.

De asemenea, in Sectorul 4 al Capitalei, in unele parcari se aplica tarife in regim de abonament, acestea situandu-se intre 120 de lei si 360 de lei pe an, tariful cel mai mare fiind dedicat persoanelor juridice.

Cu cat ar urma sa creasca preturile locurilor de parcare?

Cinci primari de sector din Capitala au cazut de comun acord ca preturile pentru locurile de parcare trebuie sa creasca. Primarul Sectorului 5 este singurul care nu a fost de acord cu aceasta idee.

Citeste si: Cat a ajuns sa coste un loc de parcare in Bucuresti, zona Dristor

Problema este ca nu vorbim despre orice fel de crestere, ci despre una semnificativa. Mai exact, propunerea este ca tarifele sa ajunga sa se situeze intre 300 si 600 de lei pe an. Tariful cel mai mic ar urma sa fie aplicat in Zona D, in timp ce cel mai mare in Zona A.

Potrivit informatiilor de la acest moment, primarul general Nicusor Dan este de acord in principiu cu aceasta propunere a primarilor de sector.

Astfel, in viitorul nu prea indepartat se va face o propunere de hotarare de Consiliu General in acest sens. Ramane de vazut ce decizie se va lua in aceasta speta in urmatoarele luni!

VIDEOCLIPUL ZILEI