Lamborghini SC20, o supermasina unicat

Lamborghini SC20, o supermasina unicat

Lamborghini SC20. Lamborghini prezinta pe finalul acestui an SC20, un supercar unicat realizat de specialistii din cadrul diviziei Squadra Corse, carora li s-au alaturat si tehnicienii din cadrul Lamborghini Centro Stile.

Lamborghini SC20 are la baza modelul Aventador

Lamborghini SC20
Lamborghini SC20

Noul SC20 are la baza modelul de generatie actuala Aventador, scopul principal al acestuia fiind acela de a oferi performanta pe circuit.

Chiar si asa insa, aflam de la oficialii Lamborghini ca noul SC20 va fi omologat si pentru circulatia pe drumurile publice, ceea ce nu poate fi decat o veste buna pentru cel care il va achizitiona.

Citeste si: Cati bani a platit, de fapt, Andy Popescu pe un Lamborghini Aventador

Mitja Borkert, director in cadrul departamentului de design al Lamborghini Centro Stile, a oferit presei de specialitate cateva declaratii cu privire la acest proiect special, spunand ca “SC20 a reprezentat o noua provocare interesanta pentru divizia pe care o conduce, la doi ani de la debutul lui SC18 Alston”.

Borkert mai spune ca “principalele surse de inspiratie au fost vechile Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster si Concept S”.

Model unicat si fara plafon

Extrem de multumit de ceea ce a iesit in final, Borkert mai adauga si ca “rezultatul poate fi considerat o imbinare dramatica a creativitatii si a spiritului din motorsport”.

Revenind acum la acest model unicat Lamborghini SC20, trebuie sa va spunem de la bun inceput ca vorbim despre un supercar care nu are plafon. Asa cum era de asteptat, SC20 a imprumutat o serie considerabila de elemente aerodinamice utilizate in motorsport.

La exterior, putem remarca farurile inspirate de cele ale lui Sian, o caroserie vopsita in nuanta Bianco Fu si mai multe accente de culoarea Cepheus Blue. In spate vom descoperi o aripa mobila supradimensionata realizata din fibra de carbon, care poate fi reglata pe trei pozitii.

Lamborghini SC20 Interior
Lamborghini SC20 Interior

Mergem mai departe catre interior, acolo unde producatorul italian a introdus mai multe elemente realizate din fibra de carbon, accesorii realizate prin procedeul de imprimare 3D, detalii din aluminiu si o tapiterie mixta din piele si Alcantara. In orice caz, totul arata extrem de bine, fara nici cea mai mica discutie!

Lamborghini SC20
Lamborghini SC20

Din punct de vedere tehnic, supercarul unicat SC20 este echipat sub capota cu unitatea de motorizare V12 cu capacitate de 6.5 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 770 de cai putere si un cuplu maxim de 720 Nm.

Resursele sunt gestionate prin intermediul unei transmisii automate cu sapte trepte, in timp ce bolidul beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala.

Din pacate, pana la aceasta ora, italienii nu au oferi informatii cu privire la cifrele de performanta de care se face capabil acest SC20.

VIDEOCLIPUL ZILEI