La ce temperatura ingheata, de fapt, lichidul de parbriz?

La ce temperatura ingheata, de fapt, lichidul de parbriz?

Care este temperatura de inghet a unui lichid de parbriz. Pentru ca de multe ori am gasit lichidul de parbriz inghetat, ne-am gandit ca ar fi bine sa stiti la ce temperatura se intampla acest lucru. Nu de alta, dar pe viitor este bine sa protejezi masina.

Nu credem ca vrei sa inghete lichidul de parbriz, iar pe urma sa fie nevoie sa inlocuiesti micul rezervor pentru ca acesta s-a spart.

De asemenea, ar fi bine sa stii si ce fel de lichid de parbriz sa cumperi, pentru a te asigura a acesta rezista cu brio temperaturilor situate sub 0 grade Celsius.

De ce ingheata lichidul de parbriz?

Care este temperatura de inghet a unui lichid de parbriz. Inainte de a vedea la ce temperatura ingheata lichidul de parbriz, poate ca ar fi bine sa stiti si de ce ingheata acesta. Nu de alta, dar pe viitor este bine sa stiti si acest lucru.

Citeste si: Cum iti dezgheti repede si usor usa de la masina

Ei bine, lichidul de parbriz ingheata pentru ca in componenta sa se gaseste apa. Stim cu totii ca apa ingheata la temperaturi situate sub limita de 0 grade Celsius, insa datorita solventilor pe care lichidul de parbriz ii contine, punctul de inghet este coborat destul de mult pentru ca acesta sa reziste si la ger.

In cazul in care locuiesti intr-o zona unde temperaturile scad sub 0 grade Celsius in mod frecvent, poate ca ar fi bine sa cumperi un lichid ce rezista si la -30 de grade Celsius.

Te-am sfatui sa il folosesti si in lunile mai calde, pentru a nu te confrunta cu problema inghetului.

Care este temperatura de inghet a unui lichid de parbriz

Care este temperatura de inghet a unui lichid de parbriz. Principala greseala a soferilor este ca folosesc de multe ori apa pentru a umple rezervorul pentru lichid de parbriz.

Atunci cand temperaturile scad considerabil, apa din rezervor va ingheta fara probleme cand termometrele arata temperaturi mai mici de 0 grade Celsius.

Chiar daca ai lichid special de parbriz, insa acesta este creat doar pentru temperaturile ridicate din timpul verii, te poti lovi de aceasta problema.

Lichidul de parbriz special facut pentru indepartarea insectelor de pe parbriz atunci cand circuli pe timpul verii, va ingheta fara nicio problema la fel ca si apa.

Drept urmare, cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, asteapta-te sa il gasesti inghetat.

Bineinteles, cel mai indicat lichid de parbriz pe care sa il folosesti este cel special creat pentru iarna, insa ai mare grija si aici.

Anumite produse rezista la temperaturi de -10 grade Celsius, insa daca mergi la munte si este extrem de frig, s-ar putea sa ai o surpriza.

Tocmai de aceea ar fi bine sa stii care este temperatura de inghet a unui lichid de parbriz.

Te sfatuim sa cumperi produse care garanteaza un punct de inghet destul de scazut, undeva la -20 sau -30 de grade Celsius. Doar asa poti fi sigur ca nu o sa intampini nicio problema pe timp de iarna!

VIDEOCLIPUL ZILEI