JCB Pothole Pro. Utilajul care poate repara o groapa in asfalt in numai 8 minute

JCB Pothole Pro. Utilajul care poate repara o groapa in asfalt in numai 8 minute

JCB Pothole Pro. Britanicii de la JCB prezinta un utilaj care se lauda ca poate repara gropile in timp record – numai 8 minute – pe nume Pothole Pro.

Oricat de mult ne-am dori sa credem ca problema gropilor exista numai in Romania, ei bine, nu este chiar asa! Nu sunt deloc putine tarile care se confrunta cu astfel de probleme.

Compania britanica JCB s-a hotarat insa sa gaseasca o rezolvare acestei probleme. Acestia se lauda acum cu dezvoltarea unui utilaj care poate repara gropile intr-un timp record, de numai opt minute.

JCB prezinta JCB Pothole Pro

JCB Pothole Pro. Mai exact, numele utilajului revolutionar este Pothpole Pro. Ei bine, va puteti imagina cum ar fi ca acest lucru sa devina realitate si gropile sa poata fi reparate in mai putin de zece minute?!

Citeste si: Cati kilometri de autostrada si drum expres promit autoritatile din Romania pentru 2021

Compania JCB reprezinta un nume important in domeniul constructiilor, avand un trecut grandios in aceasta industrie. In primul si primul rand, vorbim despre o companie care rezista pe piata de mai bine de 70 de ani, fiind infiintata in anul 1945.

Potrivit specialistilor, JCB este unul dintre cele mai importante nume din zona producatorilor de echipamente pentru constructii, agricultura si demolari.

Pothpole Pro se anunta insa a fi o inovatie revolutionara, care ar solutiona una dintre cele mai complicate probleme de infrastructura cu care se confrunta multe tari din toate colturile lumii.

Cum functioneaza tehnologia britanicilor

JCB Pothole Pro. Probabil ca acum va intrebati care este tehnologia pe care se bazeaza acest utilaj, asa ca va explicam imediat despre ce este vorba. Conform oficialilor companiei britanice, Pothpole Pro beneficiaza de o tehnologie 3 in 1, care ii permite sa taie, sa decupeze si sa curete gropile.

In aceste conditii, nu mai este nevoie de prezenta unei echipe de muncitori. Mai mult decat atat, nu mai este nevoie nici de folosirea altor unelte!

Asadar, utilajul JCB Pothpole Pro decupeaza mai intai gropile pentru ca materialul sa adere mai bine. Apoi, suprafata este curatata cu o perie de 1.200 de milimetri, praful urmand sa fie indepartat cu ajutorul unui sistem special pentru a nu contamina asfaltul. Suna extrem de simplu, nu-i asa?!

Conform specificatiilor tehnice pe care le-au prezentat britanicii, utilajul JCB Pothole Pro poate acoperi o suprafata de pana la 250 de metri patrati intr-un singur schimb. Mai mult decat atat, se poate deplasa singur cu o viteza maxima de 40 km/h, ceea ce inseamna ca nu este nevoie nici macar de o remorca pentru a il transporta.

In timpul testelor, Pothpole Pro a reusit sa repare in intregime 51 de gropi intr-un interval de 20 de zile. Pentru a se putea face o comparatie, o echipa de muncitori ar fi avut nevoie de nu mai putin de 63 de zile pentru acelasi volum de munca.

Nu uita ca dupa ce dai cu masina in gropi, o sa ai nevoie de o echilibrare a rotilor. Invata si care este diferenta intre echilibrarea si geometria rotilor!

VIDEOCLIPUL ZILEI