Jaguar va lansa exclusiv modele electrice incepand cu 2025

Jaguar va lansa exclusiv modele electrice incepand cu 2025

Noua strategie a grupului Jaguar Land Rover aduce cu sine schimbari importante in planurile celor doi constructori pentru anii urmatori.

Jaguar continua seria producatorilor auto care anunta ca isi propun sa lanseze exclusiv modele electrice pe viitor, oficialii constructorului britanic sustinand ca vor face pas incepand cu anul 2025.

Potrivit noii strategii a grupului, primul Land Rover cu propulsie electrica va fi lansat pe piata in anul 2024.

Nu trebuie sa ne declaram surprinsi de aceasta decizie a celor de la Jaguar, marea majoritate a producatorilor importanti de pe scena auto internationala indreptandu-si atentia in ultimii ani in directia mobilitatii electrice.

Avand in vedere investitiile facute in aceasta directie, nu trebuie sa ne surprinda aceste planuri ale multor constructori!

Un nou CEO, planuri mari pentru electrificare

Jaguar i-Pace
Jaguar i-Pace

Jaguar Land Rover are incepand din toamna trecuta un nou nume la conducere, functia de CEO apartinandu-i acum lui Thierry Bollore. Ei bine, Bollore a venit cu planuri mari la conducerea producatorului britanic, punand la punct chiar si o strategie in acest sens.

Citeste si: Top 5 cele mai asteptate masini electrice in 2021

Vorbim despre un proiect care a fost botezat “Reimagine” si care aduce cu sine o serie de schimbari radicale la nivelul celor doua companii din grup.

Cea mai mare noutate se refera la faptul ca Bollore isi doreste ca Jaguar sa devina un brand 100% electric in viitorul nu tocmai prea indepartat.

Potrivit strategiei despre care vorbeam in randurile anterioare, Bollore isi doreste ca Jaguar sa construiasca exclusiv modele cu propulsie electrica incepand cu anul 2025.

Cand va fi lansat primul Land Rover electric

Land Rover DC100 Concept
Land Rover DC100 Concept

In ceea ce priveste Land Rover, aflam cu aceasta ocazie ca primul model electric al marcii va fi prezentat in anul 2024.

Planurile sunt marete insa si pentru perioada urmatoare, in urmatorii cinci ani urmand ca cei de la Land Rover sa lanseze nu mai putin de 6 versiuni electrice pentru SUV-urile din gama sa: Range Rover, Defender si Discovery.

Citeste si: Cat dureaza, de fapt, incarcarea unei masini electrice?

Mai mult decat atat, in strategia “Reimagine” gandita de Bollore este prevazut faptul ca toate modelele din portofoliul Jaguar Land Rover vor avea cel putin o versiune electrica pana cel mai tarziu in anul 2030.

De asemenea, grupul isi propune si reorganizarea productiei globale prin reducerea numarului de modele care sunt asamblate in fiecare uzina.

Mai mult decat atat, noua conducere a grupului Jaguar Land Rover ia in calcul si posibilitatea de a lansa unele modele care utilizeaza tehnologia Fuel Cell pana in anul 2030.

Potrivit informatiilor disponibile pana la aceasta ora, Land Rover va utiliza viitoarea platforma Modular Longitudinal Architecture, care poate gazdui atat modele cu combustie interna, cat si modelele electrice.

Totodata, mai stim si ca platforma EMA (Electric Modular Architecture) va fi utilizata de ambele companii din grup.

VIDEOCLIPUL ZILEI