Zeci de soferi blocati în câmp, dupa ce au urmat o ruta ocolitoare indicata de Google Maps

Zeci de soferi blocati în câmp, dupa ce au urmat o ruta ocolitoare indicata de Google Maps

Zeci de soferi s-au trezit blocati in camp, dupa ce au incercat sa ajunga la destinatie pe o ruta ocolitoare, indicata de aplicatia Google Maps. Conducatorii auto au ramas impotmoliti in noroi zeci de minute, pana la sosirea echipajelor speciale.

Aproape 100 de soferi au urmat orbeste indicatiile aplicatiei dezvoltate de Google, pentru a evita o strada pe care avusese loc un accident rutier, in urma caruia traficul pe ruta respectiva a fost restrictionat. Dar n-au ajuns departe cu masinile, deoarece s-au impotmolit in noroi. Unii au reusit sa iasa singuri, avand masini cu tractiune integrala sau, pur si simplu, mai mult curaj. Altii au solicitat ajutor specializat si au asteptat pana la sosirea echipajelor speciale.

Incidentul a avut loc in Colorado, Statele Unite, iar problema este ca toate persoanele blocate pe drumul neasfaltat avea aceeasi destinatie – aeroportul.

Am vrut sa ajungem in 23 de minute in loc de 43, cum era pe ruta lunga, dar am ajuns cu rotile in noroi. Mai erau si alte masini care mergeau pe acelasi drum asa ca m-am gandit ca este OK”, a declarat unul dintre soferi pentru presa internationala.

Cazul a fost mediatizat, iar Google s-a aparat, spunand ca drumul nu fusese marcat ca fiind privat si a transmis si un comunicat de presa, pe care il redam mai jos.

Luam in calcul mai multi factori, atunci cand generam o ruta ocolitoare, inclusiv marimea drumului si cat de repede se ajunge la destinatie pe ruta respectiva. Incercam permanent sa oferim cele mai bune indicatii, insa pot aparea si circumstante neprevazute, cum ar fi vremea. Ii incurajam pe toti soferii sa respecte indicatoarele, sa fie atenti pe unde merg si sa ia decizii proprii in timp ce conduc, care pot fi mai potrivite decat cele sugerate de noi, prin intermediul aplicatiei”, au declarat oficialii Google.

In ciuda acestui eveniment, cele mai populare aplicatii de acest fel raman Waze și Google Maps si reprezinta in majoritatea cazurilor solutii salvatoare pentru evitarea traficului din zonele cu probleme.

VIDEOCLIPUL ZILEI