Volkswagen este obligata sa plateasca despagubiri de 20 de milioane de euro clientilor din Europa, afectati de Dieselgate

Volkswagen este obligata sa plateasca despagubiri de 20 de milioane de euro clientilor din Europa, afectati de Dieselgate

Decizie de ultima ora, fara precedent in Europa! In urma scandalului Dieselgate, care a afectat zeci de mii de autoturisme, Volkswagen a fost obligata sa plateasca despagubiri colosale si clientilor din spatiul european, asa cum s-a intamplat in Statele Unite.

Cehia este prima tara care a stabilit suma de 20 de milioane de euro ce vor ajunge la 2.435 de clienti. Instanta din Praga a oferit aceasta deciziei, insa nu este definitiva, iar Volkwagen are dreptul la apel. Oficialii constructorului auto au declarat deja ca vor ataca decizia in instanta.

Procesul a fost intentat de organizatia Safe Diesel in numele a 2.435 de cehi, posesori de automobile Skoda si Volkswagen, afectati de Dieselgate. Unul dintre avocatii organizatiei a declarat ca obtinerea despagubirilor clientilor europeni este o decizie fara precedent pe continentul nostru.

Decizia a fost pronuntata pe 22 martie, insa nu a fost publicata pana in acest moment. Nu au avut loc audieri in instanta pentru ca grupul Volkswagen nu a depus obiectii la solicitarea Safe Diesel pana la data infatisarii, convins de faptul ca actiunea in instanta va fi respinsa. Insa a avut o surpriza, iar lucrurile ar putea continua, pentru ca Safe Diesel a declarat ca exista mai bine de 165.000 de masini afectate de scandalul Dieselgate, doar in Cehia.

VIDEOCLIPUL ZILEI