Noua casca handsfree Vigo te ajuta sa nu mai adormi la volan

Noua casca handsfree Vigo te ajuta sa nu mai adormi la volan

Una dintre principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere este adormitul la volan. “Microsomnul” sau pe scurt atipirea pentru 5-10 secunde este principal cauza pentru ranirea a peste 70.000 de persoane si moartea a  peste 1.500 de persoane anual.

Noua casca Bluethooth handsfree numita Vigo are rolul de a reduce numarul victimelor pe sosea cu ajutorul unui sistem bine dezvoltat care are rolul de a tine soferii in prize astfel incat sa nu mai adoarma la volan pentru perioade scurte de timp.

Vigo nu este doar o casca handsfree, iar pe langa functia de apel telefonic mai are o serie de dotari importante. Noua casca poate monitoriza in permanenta miscarile capului si a ochilor, iar in momentul in care capul se apleaca incet si ochii se inchid vom primi diferite alarme sonore si luminoase pentru a trece peste aceasta stare.

Sistemul revolutionar este atent la peste 20 de parametric care au legatura cu miscarea ochilor printre care si frecventa clipitului, dar si a miscarii ochilor. Miscarile capului sunt monitorizate cu ajutorul unui accelerometru si a unui giroscop, ambele fiind incorporate pentru a nu putea pacali sistemul.

Casca Vigo este compatibila cu sistemele Android si iOS, iar dispozitivul se conecteaza prin Bluethooth de la smartphone si vom putea intregistra pe o durata lunga de timp statisticile cu privire la nivelul de energie pe care il avem.

Toate datele oferite de acest gadget ne vor ajuta ca pe viitor sa efectuam anumite schimbari in programul zilnic astfel incat sa nu mai ajunge la starile de epuizare totala care ne pot pune in pericol de cele mai multe ori viata si sanatatea.

Aceasta casca a fost create de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania ( SUA) si se poate achizitiona pentru aproximativ 400 de lei. Din pacate, soferii din Romania nu se pot bucura la noi in tara de aceasta inovatie, iar cei care isi doresc cu adevarat un astfel de dispozitiv sunt nevoiti sa faca comenzi de pe Amazon.

Romania este una dintre tarile cu cea mai mare rata de accidente, iar cele mai multe dintre ele se petrec pe timpul noptii, atunci cand sunt mai putine masini implicate in trafic. Cele mai multe dintre accidente rutiere petrecute noaptea se datoreaza oboselii accumulate in corp de soferi. Casca Vigo ar putea salva anual vieti importante si ar diminua numarul celor raniti pe sosele.

VIDEOCLIPUL ZILEI