Uber a batut palma cu un important producator auto pentru a produce taxiuri zburatoare

Uber a batut palma cu un important producator auto pentru a produce taxiuri zburatoare

Compania de ride-sharing Uber incearca sa intre pe o piata inca virgina din domeniul auto.

Compania Uber a semnat un acord de colaborare cu producatorul sud-coreea de masini Hyundai, pentru a dezvolta masini zburatoare. Evident, miza celor de la Uber este ca aceste masini sa fie folosite in regim de taxi si ele sunt menite sa decongestioneze traficul in marile orase.

Cursa pentru lansarea primei masini zburatoare se anunta extrem de acerba. Mai multe companii de renume din industria auto, precum Daimler, grupul chinez Geely Automobile sau japonezii de la Toyota, si-au anuntat intentiile de a dezvolta astfel de modele, iar visul copilariei noastre pare acum extrem de aproape. Tocmai aceasta cursa de a fi primii care ies pe piata ar putea grabi dezvoltarea masinilor zburatoare.

Uber si Hyundai sunt ultimele companii care si-au anuntat intentia de a dezvolta astfel de masini, iar planul noii colaborari este ca primele modele sa fie gata in 2023. Acestea nu vor fi scoase insa pe piata mai devreme de 2028, a anuntat un reprezentant al celor de la Hyundai, fiind nevoie de numeroase teste de siguranta inainte de a da unda verde vanzarilor. Conform acordului semnat de cele doua companii, Hyundai se va ocupa de dezvoltarea si producerea autovehiculelor, in timp ce Uber va contribui in prima faza doar cu bani. Ulterior, dupa ce masinile vor iesi din productie, va fi misiunea americanilor sa le introduca pe piata, pentru a oferi servicii de ride-sharing.

Sumele exacte ce se invart in jurul acestui proiect nu au fost inca facute publice, insa Hyundai a anuntat inca de anul trecut ca este gata sa investeasca circa 1.8 miliarde de dolari in tehnologia masinilor zburatoare, pana in 2025. Nu stim care este procentul de participatiune al americanilor de la Uber, insa acesta nu poate fi prea mari in prima faza, in conditiile in care compania a semnat acorduri cu alte sapte companii pentru dezvoltarea masinilor zburatoare.

Daca stam sa analizam anunturile facute de companiile auto in ultima perioada, cele mai mari sanse de a lansa primele masini zburatoare vin din partea colaborarii Boeing-Porsche. Compania aeriana a anuntat ca a testat deja un prim model, care a reusit sa ramana in aer timp de 60 de secunde.

VIDEOCLIPUL ZILEI