Tesla Model S devine masina de politie. Unde se intampla si ce muscle car inlocuieste!

Tesla Model S devine masina de politie. Unde se intampla si ce muscle car inlocuieste!

Departamentul de politie din Fremont (California), acelasi Fremont in care se afla fabrica celor de la Tesla, tocmai ce a cumparat o masina second-hand Tesla Model S 85, care are rolul de a inlocui vechiul model Dodge Charger. Masina a fost echipata cu toate accesoriile necesare si va incepe, in cadrul unui program pilot de testare, munca pe teren.

Poate va amintiti ca si LAPD a avut un astfel de „program pilot” cu acelasi Model S acum cativa ani, care insa s-a stins in timp. Motivul a fost, dupa informatiile noastre, ca, in Los Angeles, aceste masini nu au ajuns la o autonomie foarte buna. Tocmai de aceea, nu avem sperante foarte mari in legatura cu acest proiect pilot, dar suntem siguri ca politia din Fremont va avea de invatat din asta.

Daca ne uitam cu atentie la informatiile pe care le avem deja, se pare ca oficialii din Fremont sunt de parere ca o masina de politie Tesla ar putea fi echipata pentru acelasi pret ca un model SUV Ford, dar ar putea fi mult mai ieftina de intretinut si mult mai prietenoasa cu mediul.

Conform comunicatului oficial de presa al politiei din Fremont, modelul Tesla S 85 a fost cumparat, in ianuarie 2018, pentru 61.478,50 de dolari. In ultimul an, politia din Fremont l-a echipat cu girofar, noi bare de protectie si diverse protectii anti-balistice, toate acestea adaugand la pret 4.447 dolari.

In comparatie, o masina de politie Ford Explorer (cunoscuta sub numele de Interceptor), pleaca de la aproximativ 40.000 de dolari, la care se adauga pretul echipamentului cam la fel ca cel cheltuit pe Tesla.

La intrebarea de ce departamentul de politie din Fremont a ales sa cumpere un vehicul Tesla second-hand si nu unul nou, noi credem ca are legatura cu pretul. Ce nu stim deloc, deocamdata, este daca producatorul american are vreo implicare in acest program pilot.

Conform oficialilor din Fremont, un Ford Explorer rezista la datorie undeva pana la 5 ani, are nevoie de carburant in valoare de 32.000 de dolari, iar intretinerea ajunge pana la 15.000 de dolari. Cat rezista si cat costa intretinerea unui model Tesla este exact ce trebuie sa afle politia locala.

Pentru incarcarea acestui model Tesla, „complexul in care se afla departamentul de politie beneficiaza de un sistem solar de 872 kW si de trei statii speciale de incarcare”, ceea ce inseamna ca masina va avea de-a face cu energia regenerabila.

Politia din Fremont a promis ca „va oferi mai multe fotografii si informatii dupa ce masina va incepe munca, dar si ca va oferi comunitatii sansa de a cunoaste vehiculul”. La final, iata cateva dintre echipamentele intalnite pe acest model:

– girofar pe acoperis;
– lumini pe partea din spate;
– lumini pe roti;
– lumini pe partea din fata;
– camera WatchGuard;
– portbagaj iluminat;
– computer digital mobil Panasonic;
– bara frontala de protectie;
– partitie speciala pentru arestati;
– scaune speciale pentru arestati;
– consola centrala echipata complet;
– portiere protejate antibalistic pe partea din fata.

Poate ca aceste componente ar fi sunat mult mai bine pe vechile masini de politie, dar suntem extrem de nerabdatori sa aflam cum vor rezista ele pe masina Tesla folosita acum de politia din Fremont.

VIDEOCLIPUL ZILEI