Seful politistilor cercetati disciplinar pentru ca patrulau fara caschete, filmat intr-o ipostaza compromitatoare!

Seful politistilor cercetati disciplinar pentru ca patrulau fara caschete, filmat intr-o ipostaza compromitatoare!

Seful celor doi politisti din orasul Ianca, judetul Braila, cercetati disciplinar pentru ca patrulau fara caschete, a fost filmat in timpul unei misiuni, in aceeasi ipostaza. Dupa ce le-a intocmit raport pentru indisciplina in timpul serviciului, a ajuns el insusi subiectul unei anchete demarate de Compartimentul Control Intern al Inspectoratului de Politiei Judetean Braila.

Filmarea a fost facuta publica de un internaut, pe retelele de socializare, alaturi de un mesaj critic la adresa sefului Politiei din Ianca. Braileanul reclama faptul ca, aseara, acesta nu purta cascheta in timpul unui „control inopinat” la un club din localitate, incalcand, astfel, intocmai legea pentru care cei doi subalterni ai sai sunt cercetati.

In urma cu cateva saptamani, doi politisti din orasul Ianca, judetul Braila, au fost remarcati de un superior ca patrulau fara caschete pe cap, pe o strada din oras, in timp ce se indreptau catre un magazin. Le-a fost intocmit pe loc un raport si acum sunt subiectul unei anchete in desfasurare. Politistii risca acum sa fie pedepsiti pentru neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu. Insa, lucrurile s-ar putea schimba, deoarece o alta ancheta a fost deschisa pentru cercetarea sefului care i-a reclamat pe cei doi si care este acuzat pentru aceeasi fapta.

Evenimentul politistilor „indisciplinati” a fost relatat pe Facebook de politistul Marian Godina, care critica atitudinea superiorilor si ii acuza de „lipsa de ocupatie”. Cei care au intocmit documentul sustin ca, potrivit unui articol din Statutul politistului, faptul ca cei doi politisti au patrulat fara caschete pe cap poate constitui abatere disciplinara, respectiv „neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege”.

Imaginile postate de internaut cu seful Politiei din Ianca, pot fi urmarite pe Mediafax.

VIDEOCLIPUL ZILEI